- hirdetés -

Az orosházi kapus hat büntetőt fogott meg a szombati kupameccsen.

Marunák Leventéről néhány napja készült egy nagyinterjúnk, amiből megtudtuk, hogy Levi 8 éves korában lett a futball szerelmese, 16 évesen debütált az OMTK-ULE felnőtt csapatában. A tavaszi szezon során több ízben is bekerült a megye I-es forduló válogatottjába. Példaképe Iker Casillas és Keylor Navas. Azt viszont csak szombattól tudjuk, hogy remek érzékkel védi a tizenegyeseket. A Nagyszénás elleni megnyert kupamérkőzésen tíz büntetőből hatot hárított. Ennek apropójául kértük egy villáminterjúra.

Ha nem látom, nem hiszem. Hat büntetőt hárítani egy mérkőzésen, ez azt hiszem, világrekord. Volt már hasonló bravúrod?

– Még nem volt ilyen, hogy egy meccsen több büntetőt is védjek, persze volt egy pár mérkőzés, amikor kivédtem egyet-egyet, de egyszerre többet még sosem. Hogy világrekord-e, nem tudom, de köszönöm az elismerő szavakat, nagyon jólesnek. Én mindig azt vallom, hogy akár egy ilyen jól sikerült mérkőzés után is két lábbal a földön kell maradni és ezt a jó teljesítményt kell tovább vinni mérkőzésről mérkőzésre.

Van-e valamilyen trükk, amivel megbabonázod az ellenfeleket?

– Trükkök, praktikák vannak, de jobban hiszek a kemény munkában. Szerencsére mindig olyan kapusedzőkkel dolgozom, akik a rutinjukkal és tudásukkal az ilyen szituációkban is segíteni tudnak. Másik „titok”, hogy legyél magabiztos és fejben is ott legyél a mérkőzésen, ez a kapusoknál kimondottan fontos.

A profik statisztikát készítenek, melyik csatár hova rúgja a büntetőt.

– Úgy gondolom, hogy a mai modern futballban magasabb szinten videóznak, elemeznek.  Alacsonyabb szinten is megoldható egyébként, csak hozzáállás kérdése. Egyelőre én a megérzésemre hagyatkozom, ami szombaton is bevált.

Marunák Levente szerint a kemény munka mindig kifizetődik (Fotó: Horváth Bence)

A 7. és a 8. sorozatban is úgy kellett a gólvonalra állnod, hogy tudtad, ha bemegy, kiesik a csapat. Ez nagy lelki teher, nem?

– Valóban, de a rúgó játékos számára még nagyobb. Végig nyugodt és magabiztos tudtam lenni és a legfontosabb, hogy a lélektani előny nálam volt és ennek meg is lett az eredménye.

Több orosházi gyermek is végig szurkolta a mérkőzést. Mit üzensz a számukra?

– Munka nélkül nincs eredmény vagy fejlődés a futballban és a magánéletben sem. Mindig nyerni akarok! Ez a felfogás az, ami előre tud vinni.

Sok sikert hozzá!

– Köszönöm!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.