- hirdetés -

Mindkét csapatunk szinte egy időben lép pályára szombaton.

A megyei II/B csoportjának 28. fordulóját rendezik a hétvégén. Az OMTK-Rákóczi hazai környezetben fogadja a Köröstarcsát.

OMTK-Rákóczi – Köröstarcsai KSK (Rákóczitelep, június 5., 17 óra)

A két csapat közel azonos pozíciót foglal el a tabellán. A Rákóczi az 5. helyen áll 53 ponttal, míg a tarcsaiak 35 egységgel a 7. helyen állnak. Az előző fordulóban a telepiek bravúrgyőzelmet arattak Medgyesbodzáson (4-2), a vendégek a bajnokaspiránstól, Mezőmegyertől szenvedtek 1-0-s vereséget.

Kormányos Antal, az OMTK-Rákóczi edzője: A hétvégi mérkőzésen kedvező eredmény esetén ki tudja harcolni a csapat a feljutást. Igaz, három mérkőzésünk hátra van még arra, hogy szerezzünk kettő pontot, vagy eleki pontvesztés esetén még erre sincs szükség. A sárga lapokra most már jobban oda kell figyeljünk, mert a szezonzárón mindenki szeretne játszani. Az ellenfél egy igen masszív csapat, a téli edzőváltás során sokat erősödtek, van egy extra gyors játékosuk, középpályán nagyon sokat futnak. Hazai pályán egyértelmű cél a három pont megszerzése. Sajti Bálint munkahelyi elfoglaltság miatt biztosan hiányozni fog.

A mérkőzés játékvezetője: Szigeti Gábor (Szabó Csaba Pál, Kvasz Nikolett).

A Rákóczi idehaza gyarapíthatja pontjainak számát (archív fotó: Bohus Krisztián)

A Békés Megyei Kupa 3. fordulóját rendezik meg június 5-én. Az OMTK-ULE Nagyszénáson lép pályára.

Nagyszénási SE – OMTK-ULE 1913 (Nagyszénás, június 5., 17.30 óra)

Az előző két fordulóban a Nagyszénás 3-1-re nyert Békésszentandráson, majd 6-1-re verte a Kevermest. Az ULE Dobozon diadalmaskodott 5-3-ra, majd a Mezőhegyes ellen lépett tovább, mivel a hegyesiek visszaléptek a kupából.

Kvasznovszky József, az OMTK-ULE edzője: Igazi presztizsmérkőzésre van kilátás a két örök rivális csapat között. A mérkőzés jó összecsapásnak ígérkezik, mert mindkét együttes a továbbjutás szándékával lép pályára. Dolgunkat nehezíti, hogy sérülés miatt Miszlai László és Kovács Dávid sem állhat a rendelkezésünkre. Egyértelmű célunk a továbbjutás kiharcolása.

Tasi Róbert, a Nagyszénás edzője: Először is elmondanám, hogy nagyon nehéz egy hónapon vagyunk túl, hiszen 29 nap alatt lejátszottunk nyolc bajnoki mérkőzést, így a bajnokság végére eléggé elfáradtak a fiúk, ezért is kaptak a kupameccs előtt egy négynapos pihenőt. Remélem sikerült feltöltődniük egy kicsit. Nekünk már csak a főtáblára jutás mentheti meg a tavaszi szezonunkat, ennek megfelelően fogjuk fel ezt az ULE elleni találkozót. Ami biztos, hogy nem lesz egyszerű mérkőzés, de remélem, hogy végre tudunk mutatni egy jó játékot és ez elegendő lesz a továbbjutáshoz is. Jó idő lesz, sok néző és igazi kupahangulat. Szerencsére Takács Márkon kívül mindenkire számíthatok, ami az elmúlt időszakban nem volt elmondható.

A mérkőzés játékvezetője: Telek András (Belanka Zsolt Péter, Zahorecz Soma).

Fehér Bencéék a rivális otthonában harcolhatják ki a továbbjutást
(archív fotó: Bohus Krisztián)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.