- hirdetés -

A múlt héten Serdülő Birkózó Európa-bajnokságot rendeztek Szófiában. A kontinensviadalon az Orosházi Spartacus két fiatalja is ott lehetett.

A két ifjú hölgy – Macsári Krisztina és Szűcs Letícia – közül utóbbi érhetett el szebb eredményt, bronzéremért birkózhatott. Sajnos az áhított érem helyett „csak” az ötödik hely sikerült, míg Krisztina helyezetlenül végzett. Hozzá tartozik az eredmények értékeléséhez, hogy mindkét orosházi kislány fiatalabb, mint az ellenfelek, külön engedéllyel indulhattak az EB-n. Az élményekről kérdeztük őket.

– Szófia nagyon szép, csak kár, hogy keveset láttunk belőle. A versenyen az volt a legfurcsább, hogy a szőnyeg körül nem magyarul beszéltek. Nagyon izgultam a meccsek előtt, már az utazáskor is. Az első mérkőzésen egy belorusz, a bronzmeccsen egy moldáv lány volt az ellenfél. Mind a kettő nagyon erős volt. Sajnálom, hogy nem lett meg az érem, de enélkül is nagyon jó élmény volt. Hét végén újabb feladat vár ránk. Ha meg akarom tartani a válogatottságot, meg kell nyerni a Serdülő Magyar Bajnokságot – foglalta össze Szűcs Letti.

Szűcs Letícia (b) és Macsári Krisztina a válogatott új melegítőjében (Fotó: CSJ)

Macsári Krisztina öt éve birkózik és hasonló tapasztalatokról számolt be az EB-vel kapcsolatban, mint csapattársa.

– A válogatón sikerült a legjobbnak lenni, így juthattam el Szófiába. Én is nagyon izgultam. Az ellenfelek erősebbek voltak, mint vártam. Nagyon fel kell készülni és sokat edzeni, erősíteni, hogy eredményesen fel tudjuk venni a versenyt és ilyen nagy versenyről is éremmel térhessünk haza – összegezte a tapasztalatokat Macsári Kriszti.

Páli Sándor edző elégedetten nyilatkozott a lányok teljesítményéről:

– Amikor a lányok teljesítményéről beszélünk, nem szabad elfeledkeznünk róla, hogy fiatalabbak voltak ellenfeleiknél és ebben a korban két év korkülönbség még nagyon sokat számít. Most az a legfontosabb, hogy jól szerepeljenek az országos bajnokságon és maradjanak a válogatott keretben. A válogatott edzőtáborokban jobban tudnak fejlődni és kihozni magukból ami bennük van – mondta az edző.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.