- hirdetés -

A repcéhez hasonlóan a mákföldek is nagyon szépek virágzáskor. Tudják ezt sok felé, azon azonban még mi is meglepődtünk, hogy tegnap Budaörsről érkeztek mákvirágot nézni.

A címben leírt „gyönyörű mákvirág” kifejezést a köznyelvben egyre inkább negatív értelemben használjuk, de a virágzó mákföld valóban gyönyörű. A minap egy fővárosi magazin főszerkesztője hívta fel szerkesztőségünket. Elmondta, hogy egy OrosCafén olvasott cikkből értesült, hogy városunkban több mezőgazdasági nagyüzem is termel mákot és hogy el tudnánk-e intézni, hogy gyermekével megnézhessék a virágzó mákföldet.

Csupa izgalmas rácsodálkozás volt a délután (Fotó: Horváth Bence)

A Vegetáció Kft. vezetője, Szollár Szabolcs sietett segítségünkre és hétfőn létre is jött a találkozó. Polgár Ágnes főszerkesztő 12 éves kisfiával, Zalánnal és az ő édesapjával érkezett Orosházára. A lila pompában álló mákföldön először a fiatalembert kérdeztük.

„Külön engedéllyel” be is mehettek a növények közé (Fotó: Horváth Bence)

– Nagyon szeretem a mákot, a mákos ételeket és eddig még sosem láttam, hogyan termesztik. A városban csak a boltok polcain, illetve a tányéron találkozhatunk vele. Nagyon szép itt és nagyon jól érzem magam. Remek ötlet volt anyától, hogy ezzel lepett meg – tette még hozzá.

Tóth B. Mihály megmutatta, amit ilyen rövid idő alatt lehetett (Fotó: Horváth Bence)

Szollár Szabolcs és a máktermesztés avatott ismerője, Tóth B. Mihály mesélt a vendégeknek a növényről és a termesztés fortélyairól. A fővárosi vendégek – mint elmondták – egy nagyszerű élménnyel gazdagodva utazhattak haza.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.