- hirdetés -

Szombatra és vasárnapra is szervezett programokat a gyermeknapi hétvégére a Petőfi Művelődési Központ csapata. Először a Bogár Muzsika Gyermekzenekar adott koncertet, másnap pedig többek közt interaktív kiállítással, ugrálóvárral, kézműves lehetőségekkel és a nagy sikert arató Langaléta Garabonciásokkal várták a vendégeket.

A Petőfi Művelődési Központ koncerttermében várta szombaton a szórakozni vágyó gyerekeket és szüleiket a 2011-es alapítású, idén tehát éppen tízedik évét ünneplő Bogár Muzsika Gyerekzenekar. Pintér Mónika az együttes énekese elmondta, ugyan nem jártak még korábban Orosházán, de nagyon lelkesen érkeztek ők is, hiszen hosszú idő után a gyermeknapi rendezvényen adtak ismét koncertet.

– Egy régi történet a megalakulásunk, én pedagógusként és magánénekesként is foglalkoztam már nagyon régóta pici gyerekekkel, gyerekzenés foglalkozások révén. Ebből alakítottuk ki az ötletet a férjemmel közösen, aki szintén zenész. A lecsendesedett időszak alatt, amíg nem tudtunk játszani, született egy harmadik lemezünk, ami a Mindenki volt gyerek címet viseli. Ez még annyira új dolog, hogy egy-két dal még soha korábban nem hangzott el színpadon, ezért bízunk benne, hogy vidámmá tehetjük velük a gyerekek napját itt Orosházán – nyilatkozta.

Ez így is történt, a gyerekek örömmel fogadták a dalokat, gyakran együtt énekelve azokat az előadókkal. Lajti Tímea, a Petőfi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte, az idei gyermeknap szervezése és lebonyolítása egészen eltért az eddig megszokottaktól.
– Rendezvényszervezőként sem vagyunk könnyű helyzetben, hogy milyen döntéseket hozzunk, hiszen folyamatosan alkalmazkodnunk kell a kormányrendeletekhez. Amikor elkezdtük a gyermeknapot szervezni, akkor még úgy állt, hogy csak beltérben valósulhat meg, tehát a PMK épületébe szerveztük a programokat.

Amikor meglett az 5 millió beoltott és megjelentek az enyhítések, akkor azonnal próbáltunk erre reagálni és kijöttünk a szabadtérre, úgyhogy itt is több programelemet biztosítottunk a gyerekek számára. A közönség együttműködő volt, az orosháziak és a környező települések lakosai folyamatosan kerestek minket. Nagyon szívesen fogadjuk az ötleteket, kritikákat is, hisz mi is mindenből tanulunk és a kollégáim már szervezik a júniusi programokat, ahol megpróbálunk minden korosztályhoz eljutni és reméljük, hogy jobb és enyhébb körülmények között tudjuk ezeket a rendezvényeket megszervezni – árulta el az ügyvezető.

Hozzátette, igyekeztek olyan programokat kitalálni, hogy azok interaktívak és sok mozgással telítettek legyenek. Vasárnap a játékos tudományok kedvelőinek szereztek örömet, az intézmény koncerttermében ugyanis interaktív kiállítás várt a látogatókra. Mivel az időjárás vasárnap nem szólt közbe, így a szabadtéri programelemek is gördülékenyen megvalósulhattak az Árpád-kertben.

A gyerekek kipróbálhatták az ugrálóvárat és a különböző kézműves foglalkozásokat egyaránt, délután pedig mindenki nagy-nagy örömére megérkezett a már korábban is számos orosházi rendezvényen fellépő Langaléta Garabonciások csoportja, akik ezúttal is hamar a gyerekek kedvenceivé váltak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.