- hirdetés -

Olvasóink bizonyára jól ismerik az „Ez az én ötösöm” című sorozatunkat, melyet gyereknap alkalmából igyekeztünk igazán különlegessé tenni. A megszokott öt kérdésre most öt első osztályostól érkezik válasz. Ígérjük, szívderítő sorok várnak Önökre.

Leah-Faith, neked melyik a kedvenc filmed?

Leah kedvenc szereplője Hermione (Fotó: Horváth Bence)

– A Harry Potter első része. Keresnek benne egy varázspálcát, meg Harry állandóan csinál valamit, amit nem kellene. A háromfejű kutyák meg őriznek valamit, és azt a valamit Harry Potter meg a két barátja meg akarja szerezni. Nagyon kedves ez a Harry, tetszik a szemüvege is. Vannak a filmben olyan nagy orrú, ijesztő manók is, meg van egy fekete ruhás ember, aki meg akarja ölni a szép unikornisokat, és meg akarja enni a kék vérüket. A kedvence szereplőm Harry egyik barátja, Hermione, mert ő egy nagyon okos lány.

Leyla-Hope, neked melyik a kedvenc könyved?

Leyla lovastáborba készül a nyáron (Fotó: Horváth Bence)

– A lovas könyvem, az a címe, hogy A lovak. Van benne sok kép meg szöveg is. Ebben azt írták, hogy a lovak szépen veszik ki a kezünkből a répát meg az almát, ha etetjük őket. Csak állandóan összenyálaznak, ha enni adsz nekik. Sok fajta van benne, van olyan is, ami tiszta fehér. Az egyik képen fésülik a lovakat, az nekem nagyon tetszik. Tudok már lovagolni, fogunk is menni majd a szülinapunk után lovastáborba.

Panni, neked melyik a kedvenc sorozatod?

Panni most már inkább Tomnak szurkol (Fotó: Horváth Bence)

– A Tom és Jerryt szeretem a legjobban. Régebben Jerrynek szurkoltam, hogy el tudjon futni Tom elől. Egyszer megette őt Tom, de aztán visszajött a torkán, és sétálgatott a nyelvén. Tom megérezte, hogy ott van, de volt Jerrynél egy kalapács, és kikalapálta Tom fogát. Néha sajnálom Tomot, most már inkább neki szurkolok. Szegény, egyszer lefeküdt aludni, Jerry meg beledobott a szájába egy üveget. Sajnáltam. Anya és Apa is szereti ezt a mesét, velük is szoktam nézni.

Olgi, neked melyik a kedvenc zeneszámod?

Olginak ugyanaz a kedvenc száma, mint az anyukájának (Fotó: Horváth Bence)

– Nekem a Nem tudja senki. Szeretem énekelni, félig már el is tudom, meg jót lehet rá táncolni. Anyának is ez a kedvenc zenéje. Szeretem a klipjét is, meg szoktam nézni a számítógépen. Nekem az a rész tetszik benne a legjobban, mikor azt énekli, hogy nincs háza.

Dodi, te hol eszel a legszívesebben?

Dodi evés után szívesen időzik a játszótéren (Fotó: Horváth Bence)

– Gyopároson a Napsugárban. Nagyon szép hely. Nem messze tőle van egy játszótér, néha ott is megállunk, ha arra megyünk. A legjobban a rántott husi ízlik krumplipürével.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.