- hirdetés -

A sereghajtó legyőzése nem okozott gondot az orosházi csapat számára.

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 14. fordulójában az OMTK-ULE 1913 csapata hazai környezetben fogadta a sereghajtó Dévaványát. A találkozó előtt Kvasznovszky József edző elmondta, hogy nehéz mérkőzésre számít a betömörülő vendégek ellen.

Orosházi MTK-ULE – Dévaványai SE    5 – 0    (3 – 0)

Orosháza, 70 néző. Vezette: Szántó Simon Péter (Zahorecz Roland, Zsótér Róbert).

Orosháza: Dobozi – Dajcs, Tóth L. (Sajti), Kasuba, Selmeczy, Harangozó, Szabó Á. (Nagy D.), Kovács D., Fehér, Péli, Miszlai. Edző: Buza Barnabás, Kvasznovszky József.

Dévaványa: Szász – Katona, Bereczki, Pap Á., Végh, Pelyva, Feke, Marton, Szabó E., Papp K., Hőgye (Elek). Edző: Bereczki Árpád.

Gólszerzők: Péli (8., 40.), Harangozó (45.), Fehér (55.), Miszlai (76.).

A mérkőzést egyperces gyászszünet előzte meg, Puhl Sándor emlékére. Lendületesen kezdte a mérkőzést az ULE. Miszlai gyors elfutásai, Tóth L. és Fehér B. lövése jelezte, hogy melyik csapat a domináns a mai találkozón. A 8. percben a vezetést is megszerezte a hazai csapat. Miszlai indításával Kasuba az alapvonalig robogott, majd visszagurított labdáját Péli lőtte a hálóba, 1-0. Az orosháziakat annyira elkapta a hév, hogy megfeledkeztek a védekezésről, a vendégek két perc alatt két gólt is szerezhettek volna. A 12. percben Papp K. vitte egyedül kapura a labdát, már a kapuson is túljutott, de a lövését blokkolták a védők. A 14. percben megismétlődött az esett, ekkor Feke elhamarkodottan lőtt, Dobozi kapus védett. A 27. percben az előre törő Kasuba 25 méterről a felső kapufát találta telibe. A 36. percben Fehér jobb oldali beadását Miszlai perdítette mellé. A 40. percben Fehér ívelt szabadrúgását követően Szabó Áron remek cselsorozatba kezdett, majd Pélihez passzolt, az orosházi csatár a hosszú sarokba gurított, 2-0.  A 41. percben Szabó Á. ajtó-ablak helyzetben az oldalhálót találta el. A 45. percben Miszlai-Harangozó kényszerítő végén Harangozó éles szögből kilőtte a hosszú felső sarkot, 3-0.

Szabó Áron (kékben) sok támadásból vette ki a részét (fotó: Bohus Krisztián)

Az 50. percben már a harmadik veszélyes kontráját vezette a Dévaványa. Papp K. tört ki a védők szorongatásából, lövését Dobozi bravúrral védte. Az 55. percben Fehér robogott el a jobb oldalon, majd a kapu előterébe érve lőtt, a labda a kapuson felpattanva hullott a hosszú sarokba, 4-0. Sorozatban munkában volt a vendégek kapusa, az 59. percben Fehér szabadrúgását védte, majd a 61. percben Péli lövését, a 64. percben Miszlai szabadrúgását. A 73. percben Péli átadása után Szabó Á. előtt adódott lehetőség, de Szász kapus ismét védett. A 76. percben Péli ugratta ki Miszlait, az orosházi támadó a kapust is kicselezve gurított a hálóba, 5-0. A 77. percben Kovács D. tört előre, lövését a vendégek portása elvetődve védte. A 78. percben Miszlai keresztlabdáját Nagy Dávid kapásból vágta fölé. A 88. percben szépítési lehetőséget szalasztott el a Ványa. Szabó előbb a kapusba lőtte a labdát, majd fölé emelt. A 90. perben Fehér kapufájával ért véget a mérkőzés.

Harangozó (kékben) bombagólt szerzett (fotó: Bohus Krisztián)

Buza Barnabás szakmai vezető: Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, amiből sokat ki is hagytunk. Végig uraltuk a mérkőzést, jól álltak a srácok a találkozóhoz. Szerdán meg kell nyerni a Csabacsűd elleni mérkőzést és megvan az 5. hely.

Az OMTK-ULE továbbra is 5. helyen áll a bajnokságban. A csapat május 26-án, 17 órakor Csabacsűdön lép pályára.

Kiemelt kép: Bohus Krisztián

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.