Elkészült a finom torta, de nincs ötlete, mivel és hogyan dekorálja? Vegyen elő egy zsírpapírt és egy kis olvasztott csokoládét, és már meg is van a megoldás! Ezúttal Ficsor Zoltán cukrászmester felesége, Mónika lesz a segítségünkre.
Vegyünk elő zsírpapírt, és formázzunk belőle egy tölcsért! Ha ez megvan, töltsük bele az olvasztott csokoládét, és vágjunk egy nagyon apró lyukat a tölcsér végére!
A minta a fantáziánkra van bízva! Annyi a kitétel, hogy ne vigyük a csokoládét egészen a torta szélére, mert oda más díszítés fog kerülni! Haladjunk körbe az ízlésünknek megfelelő minta szerint!
A torta közepére Mónika ez alkalommal szívecskés mintát készített.
Amennyiben kedvünk és időnk van hozzá, folytassuk a dekorálást egy vajas krémmel! Egy újabb sütőpapírtölcsérbe töltve azt tovább szépíthetjük a tortánkat.
A vajas krémbe akár ételszínezéket is tehetünk, és így feldobhatjuk fekete-fehér mintánkat egy kis színnel. Ha a tölcsérünk végét két oldalról vágjuk le úgy, hogy az egy háromszögformát képezzen, akár könnyen készíthetünk levélmotívumot is.
Végezetül Mónika egy habzsákba tölti a vajas, cukros csokikrémet, és ezzel vonja be a torta szélét. Így lesz tökéletes a végeredmény!
Fotók: Horváth Bence