- hirdetés -

Elkészült a finom torta, de nincs ötlete, mivel és hogyan dekorálja? Vegyen elő egy zsírpapírt és egy kis olvasztott csokoládét, és már meg is van a megoldás! Ezúttal Ficsor Zoltán cukrászmester felesége, Mónika lesz a segítségünkre.

Vegyünk elő zsírpapírt, és formázzunk belőle egy tölcsért! Ha ez megvan, töltsük bele az olvasztott csokoládét, és vágjunk egy nagyon apró lyukat a tölcsér végére!

A minta a fantáziánkra van bízva! Annyi a kitétel, hogy ne vigyük a csokoládét egészen a torta szélére, mert oda más díszítés fog kerülni! Haladjunk körbe az ízlésünknek megfelelő minta szerint!

A torta közepére Mónika ez alkalommal szívecskés mintát készített.

Amennyiben kedvünk és időnk van hozzá, folytassuk a dekorálást egy vajas krémmel! Egy újabb sütőpapírtölcsérbe töltve azt tovább szépíthetjük a tortánkat.

A vajas krémbe akár ételszínezéket is tehetünk, és így feldobhatjuk fekete-fehér mintánkat egy kis színnel. Ha a tölcsérünk végét két oldalról vágjuk le úgy, hogy az egy háromszögformát képezzen, akár könnyen készíthetünk levélmotívumot is.

Végezetül Mónika egy habzsákba tölti a vajas, cukros csokikrémet, és ezzel vonja be a torta szélét. Így lesz tökéletes a végeredmény!

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.