- hirdetés -

A város legfiatalabb lakóit köszöntötte – szokásához híven – az orosházi önkormányzat. Ezúttal a tavaly július elseje és december 31-e között született babák családjait köszöntötték, akik már meg is kapták a nagy értékű ajándékcsomagokat.

A veszélyhelyzet miatt a megszokott nagyszabású köszöntő ünnepségre nem kerülhetett sor, de a város a járvány idején sem feledkezett meg a családokról. A csomagok most is minden járványügyi előírás szigorú betartása mellett készültek el, amelyekkel a város önkormányzata köszönti Orosháza legifjabb lakóit. A csomag egy 18 ezer forint értékű utalványt, egy mesekönyvet, egy rágókát és egy köszöntőkártyát tartalmaz. A most öthónapos Zorka és családja is megkapta már az ajándékot.

– Nagyon örülünk a lehetőségnek, szerintem ez egy jó kezdeményezés a várostól. Az előző babánknál egy nagyon cuki baba naplót, most egy babakerekítő könyvet kaptunk, amit később együtt nézegethetünk. Nem volt egyszerű a terhesség így a pandémia idején, az első sokkal könnyebb volt. Zorka szépen cseperedik, most nyílik ki neki a világ – mondta az apró mosolygó kislányt a kezében tartva Baukó-Korondy Alexandra.

Fotó: Horváth Bence

Ezúttal azokat a 2020 július elseje és december 31-e között született babákat lepte meg az önkormányzat, akiknek a bejelentett lakóhelyük Orosháza az anyakönyvezés időpontjában. Összesen 124 családnak postázták el az ajándékokat.

– Az önkormányzat minden évben örömmel köszönti a legifjabb orosháziakat. Sajnos ezúttal is csak rendhagyó módon, hiszen a jelenlegi helyzet nem teszi lehetővé a személyes találkozást. Úgy gondolom, hogy a babaköszöntő kezdeményezésünk jól illeszkedik a kormány a családokat támogató törekvéseihez. Bízom benne, hogy a jövőben is sok újszülöttet köszönthetünk a városunkban – fogalmazott Dávid Zoltán polgármester jó egészséget kívánva mindenkinek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.