- hirdetés -

A Rotary Club számára mindig is állandó célkitűzéseik között szerepelt a rászoruló gyermekek támogatása és ez a jelenlegi járványhelyzetben sem volt másként. Május 20-án a Wesley János Gyógypedagógiai Óvoda és Általános Iskola részére adták át adományaikat.

– Régóta tudjuk, hogy a Wesley iskolában mindig fontos és komoly munka zajlik. A járvány miatt ugyan nem voltunk könnyű helyzetben, különösen az adománygyűjtés terén, de a District pályázatunk kapcsán lehetőségünk nyílt támogatási célt választani, valamint egy személyes kapcsolaton keresztül is tájékozódtunk az intézmény munkájával kapcsolatban.

Tabletekkel támogatják a Wesley diákjainak taníttatását (Fotó: Horváth Bence)

Ekkor szereztünk tudomást arról, hogy itt zajlik adatrögzítői képzés is, tehát a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek is tudnak számítástechnikával foglalkozni, szerezhetnek olyan tudást, amelyeket esetleg a munkaerőpiacon is tudnak majd alkalmazni, viszont híján vannak az ehhez szükséges eszközöknek – nyilatkozta az Rotary Club Orosháza 2020/2021-es évének elnöke, Polyák János.

A szervezet ezért úgy döntött, hogy az iskola javaslatára 13 táblagépet és az ezekhez kapcsolódó egyéb kiegészítő eszközöket vásárol a Wesleyben szakmát szerző gyermekek taníttatásához. Az iskola vezetése nagy örömmel fogadta az adományt, kihangsúlyozva, hogy a gyerekek is nyitottak erre a tudásra, valamint a jövő tanévhez kapcsolódó céljaik és feladataik teljesítésében is nagy segítséget nyújtanak az új eszközök.

Az új eszközök nagy segítséget nyújtanak a gyerekeknek (Fotó: Horváth Bence)

Polyák János elmondta, a Rotary Club jelenleg nehezebb körülmények között működik, hiszen hagyományosan személyes találkozások útján tartják a kapcsolatot, ami a járványhelyzet miatt már jó ideje ellehetetlenült, azóta online zajlanak a találkozók. Bízik benne, hogy ha feloldják majd a járványügyi rendelkezéseket és a találkozások újra engedélyezetté válnak, akkor tevékenységüknek is új lendületet tudnak majd adni, hiszen a következő, 2021/2022-es évet még aktívabban szeretnék megvalósítani.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.