- hirdetés -

A hét az előkészületekről szólt, mától pedig már nyári üzemmódra váltott a főtér. Már a működő csobogók között pihenhetnek az orosháziak.

A hét elején a megszokott mosatást végezték az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. munkatársai. A gyakorlat szerint minden év május végén szokták a főtéri csobogókat, medencéket beüzemelni.

Fotó: Horváth Bence

– Nagyon sokat kellett ahhoz dolgozni, annak érdekében, hogy a főtér meg tudjon nyílni a pünkösdi hétvégén. Az elmúlt tíz év már érződik az itt található gépészeten és a különböző díszelemeken is – mondta az OrosCafénak Benkő Ferenc, a VÜRT vezérigazgatója.

Elmondta, hogy a Dózsa György utcához közelebb található medence műköveit a téli fagy megrongálta, ezért felszedték és újraragasztották a szakemberek. A gépészeti aknákban az apróbb karbantartási munkákkal is végeztek.

Fotó: Horváth Bence

– Készítettünk egy felmérést, hogy a tér megújulása érdekében, milyen beruházásokra lenne szükség. Itt több vegyszeradagoló és műszaki berendezés cseréjét is el kell végeznünk – tette hozzá a vezérigazgató.

Mint kiderült fokozatosan elkezdik a főtéri padok megújítását is, az ehhez szükséges alapanyagok már megérkeztek. A vízköpőkön található üveglapok is több esetben megsérültek, ezek cseréjéről is gondoskodtak a Városüzemeltetési Zrt. munkatársai.

Fotó: Horváth BEnce

A medencéket már fel is töltötték így már a pénteki napsütésben a működő főtéren pihenhetnek egyet az orosházi családok.

Kiemelt kép: archív fotó

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.