- hirdetés -

Ezen a héten lezárul a bajnokság az orosházi női kézilabdázók számára. Szerda este két ponttal tértek haza Hajdúnánásról.

Hajdúnánás SKOXXO Energy Orosházi NKC 21-25 (14-11)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Hajdúnánás, 100 néző.
Vezette: Barna Viktor, Kovács Bence.

Orosháza:
Cseh – Herjeczki-Antal 4, Vörös 3, Nemes 6, Mikula 1, Maláti 9, Bíró. Cserék: Gedó (kapus), Netye-Tóth 2, Moharos, Szabó, Ács, Kenyeres, Horváth B. Vezetőedző: Herbert Gábor.
A Hajdúnánás legjobb góllövői: Szabados 7, Tar 5.
Kiállítások: 4 perc, illetve 12 perc. Hétméteresek: 10/6, illetve 5/4.

A múlt hétvégi Kecskemét elleni sikerével bebiztosította tagságát az OXXO Energy Orosházi NKC. Az utolsó két mérkőzésen a hatodik hely megszerzését célozta meg Herbert Gábor az együttesével. Éppen ezért motiváltan utaztak el Hajdúnánásra, ahol 2016-ban ünnepelhetek sikert utoljára.

Jól indult a találkozó, Vörös Bettina majd Tóth Sára iratkoztak fel először a góllövők közé, de a még mindig a bennmaradásért küzdő hazaiak fordítottak. A nyitott védekezés feladta a leckét a vendégeknek, a helyzeteik így is megvoltak, de ziccerek maradtak ki. Ahhoz, hogy nem alakult ki nagyobb különbség Cseh Roberta is kellett, aki talán a szezonban talán a legjobb teljesítményével rukkolt elő a kapuban. Herbert Gábor 7-4-nél kért időt a félidő közepén, ez is kellett ahhoz, hogy a 22. percben Nemes góljával 9-8-ra zárkózzanak. A vendég lendület ekkor elfogyott és a szünetig 14-11-re vezettek a hajdúságiak.

A szünetben rendezte a sorokat az Orosháza. A csapatkapitány, Herjeczki-Antal Jenifer mindkét büntetőjét bedobta, majd Nemes Nóra egyenlített a 37. percben 14-14-nél. A második félidőben is megbabonázta a hazaiakat Cseh Roberta, de a védelem is egyre hatékonyabbá vált. A 49.percig mindössze két gólt kapott a vendég gárda, a hajrában egy ötgólos rohanással pedig végleg eldöntötte a két pont sorsát az ONKC. Az 57.percben 24-18-ra vezettek a vendégek. A lefújásig még ugyan közelebb zárkózott a Nánás, de a végén ez sem akadályozta meg a 25-21-és győzelmet arató Orosháza körtáncát.

— Ennyire talán egy mérkőzés után sem voltam még büszke. Amellett, hogy jól kézilabdáztunk, nagybetűs emberekkel dolgozhatok együtt — nyilatkozta a lefújás után az ONKC mestere, Herbert Gábor.

Az orosháziak jelenleg a hatodik helyen állnak 23 ponttal, a bajnokságot vasárnap Dunakeszin zárják. Egy újabb győzelemmel szinte biztosan meg is tarthatják jelenlegi helyezésüket.

Kiemelt kép: archív

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.