- hirdetés -

Az utolsó hazai bajnoki mérkőzésüket játszották az orosházi női kézilabdázók, immár nézők előtt. Az első félidőben hat góllal is vezetett a Kecskemét, de óriásit küzdve megfordította a találkozót az ONKC és kiharcolta a biztos bennmaradást.

Hosszú idő után ismét nézőkkel telt meg a lelátó, így már a mérkőzés hangulata is teljesen más volt. Az orosházi csapat a találkozó elején rá is hozta a frászt a szép számmal kilátogató szurkolókra, hiszen a már biztosan kieső Kecskemét akarata érvényesült.

A tizedik percben 9-5-ös vendég vezetésnél elégelte meg a pályán látottakat Herbert Gábor és időt kért. Borbély Mártával és az ex-orosházi kapussal, Nagy Évával nem tudtak mit kezdeni a hazaiak. A 24. percben 16-10-nél már hat gól is volt a két együttes között. Tóth Sára büntetőivel tartotta a lépést az ONKC, majd a sérülésből visszatérő Kenyeres Barbara beállásával a támadó oldalon rendeződni látszódott a helyzet. Hátul továbbra is megtalálta a gyenge pontokat a Kecskemét, de a szünetre így is sikerült három gólt lefaragni a hátrányból.

A folytatásban egy teljesen más arcát mutató Orosháza tért vissza az öltözőből. Felkeményedett a védelem, aminek köszönhetően még közelebb kerültek az ellenfelükhöz, a 39. percben 19-19-nél utol is érték a vendégeket. Ekkor még erősíteni tudtak a kecskemétiek, jól használták ki az emberelőnyüket, majd a 43. percben 21-22-es állásnál elveszítették Borbély Mártát. A gólerős irányító Kenyeres Barbarát rántotta le, amiért piros lapot kapott a játékvezetőktől.

Ez érezhetően fordulópont volt a játékban, folyamatosan őrölte fel ellenfelét a hosszabb kispaddal rendelkező ONKC. A 49. percben 24-23-nál a meccs során először a vezetést is megszerezte. Innen már nem is engedték ki a kezükből a győzelmet. Végül 30-27-re győzött az OXXO Energy Orosházi NKC és így a csapat be is biztosította a helyét az NB I/B-ben.

– Ezt a győzelmet köszönöm Marton Ricsi kollégámnak, mert a higgadtsága, tapasztalata kellett a félidőben. Hasonló gondolatot tudok megfogalmazni mint a női válogatott szövetségi kapitánya, Elek Gábor: “Nem értek a nőkhöz”. Lassan 12 hónapja dolgozom együtt velük, de ez egyértelműen látszik – nyilatkozta mosolyogva Herbert Gábor.

Fotó: Horváth Bence

– Még két mérkőzésünk van, ezeken a győzelem a cél, hiszen a tabella első felébe vágyunk, szeretnénk megszerezni a hatodik helyet. Ez a tavaszi menetelés kemény volt. Nem volt mindig szép és jó játék, de nagyon odatették magukat a csajok, amit köszönök nekik – tette hozzá.

OXXO Energy Orosházi NKC – GBB Zrt. Kecskeméti NKSE 30-27 (15-18)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 100 néző.
Vezette: Csuka Pál, Kocsis Olivér.
Orosháza:

Cseh – Moharos, Vörös 4, Nemes 1, Mikula 3, Maláti 5, Bíró 1. Cserék: Gedó, Csizmadia (kapusok), Netye-Tóth 10 (8), Herjeczki-Antal 3, Szabó D., Kenyeres 3, Horváth B., Ács O. Vezetőedző: Herbert Gábor.
A Kecskemét legjobb góllövői: Jámbor-Herceg 8, Borbély 8 (2).
Kiállítások: 4 perc, illetve 4 perc. Hétméteresek: 8/8, 3/2.

Jövő héten két mérkőzés vár a csapatra, május 19-én szerdán Hajdúnánásra utaznak az orosháziak, majd május 23-án Dunakeszin zárják a bajnokságot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.