- hirdetés -

Sorozatunk ezen a héten is robog tovább. Célja, hogy ötletet adjon filmnézéshez, zenehallgatáshoz, olvasáshoz, illetve segítsen eldönteni, hol és mit együnk legközelebb. Hétről-hétre ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a bátor jelentkezőknek. Ezúttal Orbán Mihályné árulta el nekünk, mi az ő ötöse.

Melyik a kedvenc könyve?

– Margaret Mitchelltől az Elfújta a szél. Épp folyamatban van az olvasása. Az idősek otthonában, ahol élek, van egy nagy könyvállomány, ahonnan tudunk kölcsönvenni könyveket. Ez a regény nagyon elragadó, tele van érzelemmel, romantikával. A főszereplője, Scarlett egy eleven, temperamentumos hölgy, aki reménytelenül szerelmes Ashley-be. A férfi viszont nem hozzá vonzódik, mást vesz feleségül, de Scarlett nem tudja elfelejteni őt. Hiába udvarolnak neki sokan, és hiába lesz több férje is, a szíve mindvégig Ashley-é marad. Így feleségként sem lesz boldog, anyaként pedig nem törődik a gyermekével, aki szegény meg is hal.

Melyik a kedvenc filmje?

Most újra megnézhettem a tévében a nagy kedvencemet, a Körhintát. Nagyon sajnálom, hogy Törőcsik Mari meghalt, a filmet nézve felelevenedett előttem a fiatalsága, a szépsége. Soós Imrével együtt remekül játszottak. Úgy tudom, díjat is nyert ez a film. Nagyon szeretem a szerelmi történeteket, és ugye ez is az. Két fiatal, akit el akarnak tiltani egymástól, de ők ezt nem hagyják. Kiállnak egymás mellett, a lány még a szüleivel is szembefordul. Nagyon szép ez a film, számomra igazán megható.

Szereti a romantikus, szerelmes történeteket (Fotó: Horváth Bence)

Melyik a kedvenc sorozata?

Egy mexikói sorozat, az Esmeralda. A történet egy vak lányról szól, akit születésekor halottnak hisznek és elcserélnek. Dominga neveli fel, az a nő, aki a világra segítette, és aki segédkezett a cserében. A kislány sok viszontagság közepette nevelkedik fel, de egy nagyon szép nő lesz belőle. Aztán a sors úgy hozza, hogy szerelmesek leszek egymásba José Armandóval, avval a fiúval, akivel elcserélték. Aztán sajnos sok minden közéjük áll. Esmeraldát később megműtik, visszanyeri a látását, és az orvosa is beleszeret. A vége olyan befejezetlen lett nekem, de azért nagyon szeretem.

Ki a kedvenc zenei előadója?

Kaczor Feri a kedvencem. A mozdulatai, ahogy énekel…egyszerűen jó nézni. Az emberre jó hatással van, engem mindig felvidít. Az egyik kedvencem a Ma este drágám nem alszom nálad című nóta.

Hol és mit eszik a legszívesebben?

Az Aranypatkóban Böllér napokat tartottak még februárban, és hirdették a hagymás vért meg a kocsonyát. Szaladtam a lakótársakhoz, meséltem nekik, milyen hirdetést találtam. Egy páran összefogtunk és rendeltünk, ki is hozták nekünk. Nagyon finom volt. Most már mindig figyeljük, hátha lesz még ilyen alkalom.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.