- hirdetés -

Károlyi Csilla, az Eötvös DPSE versenyzője a kecskeméti Tavaszi Bajnokság elnevezésű versenyen állt rajthoz.

Az elmúlt hétvégén, Kecskeméten rendezték meg az uszonyos úszóknak a Tavaszi Bajnokságot, amelynek célja az volt, hogy a versenyzőknek utolsó alkalommal lehetőséget biztosítsanak a kvalifikációra a 2021. évi világversenyekre. Az Eötvös DPSE képviseletében Károlyi Csilla három számban indult. A 100 m felszíni úszáson a második legjobb idővel jutott a döntőbe, majd a döntőt megnyerve aranyérmet szerzett.

– Miután szombaton megnyertem a 100 m felszíni úszást, vasárnap az 50 m és a 200 m következett. A versenyen a részvételem célja az volt, hogy pontos időeredményeket kapjak az eddigi felkészülésemről, nem pedig az éremszerzés. Így csak a délelőtti előfutamokat úsztam le, mivel már ősszel megúsztam mindhárom számban az „A” szintidőt. Az időeredményeim igazolják az eddigi befektetett munkát, de az elkövetkező két hónapban még komoly munka vár rám, hogy lejjebb faragjam az időket. Budapesten edzek, de mellette teljes munkaidőben dolgozom is. A hétvégén a törökországi Belekbe utazom, egyhetes edzőtáborban veszek részt, sajnos két hetet a munkám végett nem vállalhattam be. Itt egy szuper sportközpont van, ahol minden adott a felkészüléshez. Célom, hogy a vb-n 200 m úszásban pontszerző helyen végezzek, és azzal kvalifikáljam magam a 2022-ben az USA-ban kiírt Világjátékokra. Amennyiben ez sikerül, számomra ez már az ötödik Világjáték lesz. Ez a teljesítmény női versenyzőként egyedülálló – nyilatkozta hírportálunknak a kiváló búvárúszónő.

Károlyi Csilla elmondta még, hogy a világbajnokságon, Tomszkban 100 m és 200 m felszíni úszásban, valamint a 4×100 m felszíni úszásban áll rajtkőre.

(kiemelt kép: archív)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.