- hirdetés -

Minden a gyermekekért van – ez az ULE ars poeticája.

Mint azt korábban megírtuk, a belga tanácsadók az ULE infrastrukturális hátterét kiválóra értékelték. Tóth-Kása Sándor elnök elmondta, a beruházásokkal a gyermekek edzéskörülményeit hivatottak még magasabb szintre emelni.

Szakmailag mit tud nyújtani az egyesület a gyerekek számára?

– Az egyesület alapelve, hogy minden a gyermekekért van, minden a gyermekekért történik. A sportolóink magas szintű képzését UEFA licences, jól képzett szakemberek végzik. Az utánpótlás terén a céljaink változatlanok: minél több gyermek egészséges életmódra, közösségi és minőségi életre nevelése, illetve saját nevelésű játékosok zömével az orosházi felnőtt foci ismételten magas szintre emelése – emelte ki Tóth-Kása Sándor.

Milyen célok mentén dolgoznak?

– A legfontosabb céljaink, úgymint tömegbázis létrehozása és a kiemelt tehetségek kinevelése mellett a számszerű eredményesség a gyermekeknél másodlagos, de azért örülünk, ha a kiemelt céljaink megvalósulásán felül sikerül eredményesnek is lennünk. A különböző utánpótlás korosztályainkat ennek megfelelően versenyeztetjük a négy-öt éves kortól kezdődően 19 éves korig a régiós bajnokságokban. Az MLSZ új rendszerében Körzetközpont minősítést szereztünk, ennek megfelelően a mi feladatunk a teljes orosházi körzet fiatal labdarúgóinak segítése, a versenyek megtartása és a tehetséges focisták figyelemmel kísérése, integrálása. A város iskoláival és óvodáival kitűnő a kapcsolatunk, rendszeresen tartunk kihelyezett képzéseket a jövőben is ott, ahol igény lesz rá. Folyamatosan várjuk minden korosztályunkba a focizni vágyó gyerekeket.

A legkisebbektől egészen a felnőttekig játszanak az ULE színeiben (archív fotó: Kecskeméti Krisztina)

A szervezeti felépítés csúcsa mégis a felnőtt futball, a gyerekek innen merítenek példaképet.

– Az önkormányzattal közösen gondolkodva versenyeztetünk két felnőtt labdarúgó csapatot is. Az egyik két év alatt két osztályt előre lépve jelenleg a megyei I. osztályban szerepel jó teljesítményt nyújtva. Célunk, hogy ez a csapat legyen a későbbiek folyamán az orosházi futball zászlóshajója és a tehetségeink a felnőtt korba lépve, Orosházán maradva folytassák labdarúgó pályafutásukat, minél magasabb osztályban. Másik csapatunk Rákóczitelepen viszi tovább a hagyományokat és jelenleg feljutó helyen áll saját bajnokságában, a megyei II/B csoportban – zárta Tóth-Kása Sándor.

A legkisebbek edzésén magunk is megtapasztaltuk az önfeledt játék örömét, a sok csillogó szemű focistapalánta boldogságát. A hatéves Benkő Hunor Bence néhány hónapja tagja az ULE nagy családjának. Édesapja, Benkő László örömmel beszél kisfia foci iránti szeretetéről.

– Az U5-U6 korosztálynál kezdte el a focit ez év februárjában. Először kicsit félénk volt, de hamar belerázódott és felvette az edzések ritmusát. Egyre nagyobb kedvvel és örömmel járunk edzésre, ahol Elekes Károly és Balázs József edzők tanítják a futball tudományára. Most hétvégén meghívást kapott a Bozsik programra. Ezek a tornák kedvet és a foci iránti szeretetet, tiszteletet segítik elő. Az edzőknek is jó felmérő arra nézve, hogy mire kell nagyobb hangsúlyt fektetniük az edzéseken. A körülmények nagyon jók a bázison. Bár az én időmben lettek volna ilyen feltételek. Sok türelem kell a kicsik tanításához és a szülőknek is kell az edzéseken felül foglalkozniuk a gyermekkel. Ha csak passzolgatunk, a labdakezelést gyakoroljuk, már sokat teszünk a fejlődés elősegítéséért. Bizakodó vagyok, hogy egyszer lesz még NB III-as csapata Orosházának – vallja Bence édesapja.

Az U6 korosztály Balázs József és Elekes Károly edzőkkel (fotó: egyesület)

Németh Balázs az U11 csapat tagja.

– Három és fél éve jelentkeztem az ULE toborzójára, mert imádok focizni. Jelenleg Miszlai László az edzőm, akitől sokat tanulok. A védelemben szerepelek. Úgy érzem, befogadtak a társak, annál is inkább, mert gyakran idősebb korosztályban is szerepet kapok. C. Ronaldo a példaképem. Szeretnék egyszer NB I-es focista lenni – nyilatkozta a fiatal orosházi játékos.

Az ULE U11 csapata Miszlai László edzővel (Fotó: egyesület)

Dénes Balázs az U15 csapatot erősíti.

– Még 2017-ben lettem az OMTK-ULE igazolt labdarúgója. Buza Barnabás U15 csapatában szerepelek, védőjátékosként. Nagyon egységes a társaság, jól érzem magam itt, remek körülmények között dolgozhatunk. Remélem, néhány év múlva a felnőttek között is bemutatkozhatok – nyilatkozta a gimnazista labdarúgó.

Dénes Balázs célja a felnőttek között is bemutatkozni (archív fotó: Bohus Krisztián)

Az OMTK-ULE vezetése továbbra is várja a focizni szerető gyerekeket. Jelentkezni lehet az OMTK-ULE gyopárosi bázisán, továbbá Elekes Károly edzőnél a 06 30 445 4744 telefonszámon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.