- hirdetés -

Felemás hétvégét zártak az orosházi csapatok.

Bravúros győzelem Gyulán

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 13. fordulóját rendezték meg szombaton. Az OMTK-ULE fürdővárosi rangadót játszott Gyulán. A vendéglátók 36 ponttal a 4. helyen álltak a tabellán, az orosháziak 30 egységgel az 5. pozíciót foglalták el a mérkőzés előtt. A hétközi fordulóban a gyulai csapat Szarvason szenvedett 1-0-s vereséget, míg az orosháziak 3-2-re győztek Mezőkovácsházán.

Clean Way Gyulai TFC – Orosházi MTK-ULE    1 – 3    (1 – 3)

Gyula, 70 néző, vezette: Mezei Máté (Fűri Imre, Nagy Zoltán).

Gyula: Kajári – Nagy S., Szabó Cs., Kukla, Radics, Zsömbörgi, Nagy G. – Jimoh (Oszlács), Bagyinszki (Barthalos), Bozsó, Repisky (Bondár). Edző: Szentléleki Béla.

OMTK-ULE: Marunák – Dajcs, Rácz, Kasuba, Selmeczy – Vincze, Szabó Á. (Kocsis K.), Kovács D., Fehér (Nagy D.) – Péli, Miszlai. Edzők: Buza Barnabás és Kvasznovszky József.

Gólszerzők: Bozsó (32.p.) ill. Szabó Á. (15.p., 30.p.), Miszlai (27.p.)

Villámrajtot vett az ULE. Harminc perc elteltével háromgólos vezetést szerzett Szabó Áron duplájával és Miszlai találatával. A hazaiak a 32. percben Bozsó révén szépítettek. A második játékrészben a vendéglátók mindent megtettek a gólszerzésért, de az orosházi védelem szilárd lábakon állt a lábán.

Kvasznovszky József: Csapatunk lelkes, fegyelmezett, helyenként jó játékkal megérdemelt előnyt szerzett a szünetre, amit a második játékrészben sikerült megtartani. A mai győzelem a lelkesedés és az akarat diadala volt, büszkék vagyunk a fiúkra.

Az OMTK-ULE május 22-én, 17 órakor a sereghajtó Dévaványát fogadja a gyopárosi sportcentrumban.

Kikapott a Rákóczi

A megyei II/B csoportban a 25. fordulót rendezték meg. Az OMTK-Rákóczi Békésre látogatott.

A békésiek 25 ponttal a 10. helyet foglalták el a tabellán, a Rákóczi 47 egységgel az 5. pozícióból várta a mérkőzést. Az előző fordulóban a hazaiak Mezőmegyeren szenvedtek 5-2-es vereséget, a Rákóczi hazai környezetben nyert 3-1-re a Battonya ellen. Kormányos Antal, a telepiek edzője tartott a mérkőzéstől a sok hiányzó játékos miatt. Sajnos az orosházi tréner aggodalma beigazolódott.

Békési FC – OMTK-Rákóczi     3 – 1    (1 – 0)

Békés, 20 néző. Vezette: Bakos József (Zahorecz Roland, Vágási Pál).

Békés: Király – Székely, Minya, Kis J., Reszelő J. (Szabó S.), Római (Csikós), Laukó, Reszelő M. (Benedek), Reszelő T. (Reszelő D.), Kovács L., Mracskó D. Edző: Bíró Péter.

Rákóczi: Beke – Zalai (Surányi), Lipták (Várdai), Györgyi, Sajti – Harmati, Bessenyei, Bódi, Iványi (Lászik) – Tompa, Kecskeméti. Edző: Kormányos Antal.

A hazaiak gyorsan szereztek vezetést, Reszelő M. már a 11. percben betalált. A félidőig nem zördültek meg többször a hálók. Az 59. percben újabb találat következett, sajnos ezúttal is a hazaiak révén, ekkor Római talált a hálóba. A 83. percben eldőlt a mérkőzés, ekkor Reszelő J. lőtt a hálóba. A mérkőzés végeredményét Bódi állította be a 88. percben.

Kormányos Antal: A mai mérkőzésen mezőnyben kimondottan jól és nagy fölényben futballoztunk. A kapu előtt voltunk határozatlanok, illetve a hazaiak szabálytalanságok árán tudták megvédeni kapujukat a kapott góltól, amit a játékvezető sajnos nem szankcionált. Ilyen részrehajló játékvezetéssel nagyon régen találkoztunk, kiállítás és több tizenegyes maradt el. Annyi kritikával azért illethetem csapatomat, hogy az elég rossz arány, ha 20 kapura lövésből 3 talál kaput, valamint azon el kell gondolkoznia mindenkinek, ha eljön futballozni, mérkőzés eldöntő szituációkat felelősségteljesen kell megoldani, mert utána már kár búslakodni az öltözőben.

Az OMTK-Rákóczi május 22-én, 17 órakor az Újkígyóst fogadja Rákóczitelepen.

(kiemelt kép: archív)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.