- hirdetés -

Lépésről-lépésre mutatjuk be Önöknek, hogyan készül ez a csodaszép marcipán tortadísz, mely Ficsor Zoltán aranykoszorús és Békés Megyei Príma-díjas cukrászmester keze munkája.

1.lépés: A szirmokkal kezdünk. Nagyon fontos, hogy a felület is, amin dolgozunk, és a kezünk is száraz legyen! Már egy pici nedvesség tönkreteheti a munkánkat. Először is gyúrjunk kis marcipángömböket, majd lapítsuk ki azokat! Késsel, gyors mozdulattal távolítsuk el őket a felületről!

2. lépés: Készen vannak a szirmok. Most következik a bimbó összeállítása. Illesszük a szirmokat egymás mellé úgy, hogy alul fogjuk össze azokat! Belülről kifelé haladva egyre nagyobb rózsabimbót kapunk.

3. lépés: Jöhetnek a kis virágok és az alap megformálása, melyre a virágok és később a levelek kerülnek! Ha kiszúrtuk a virágformákat, helyezzük azokat a rózsa köré! Töltsük meg a kiszúrt közepüket porcukros, margarinos, színezett krémmel!

4. lépés: A levelek következnek. Előbb itt is kis gömböket készítünk, majd kilapítjuk és erezzük azokat. Sodorhatunk pici, zöld indákat is a virágok köré. A munkának ezen része már teljesen a fantáziánkra van bízva.

Kellemes készülődést kívánunk!

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.