- hirdetés -

2020 szeptembere óta nem volt koncert az orosházi Rock Klubban. Az utolsót az AB/CD zenekar adta a Pacsirta utcai klub kerti színpadán. Ahogy Mihály Zoltán klubvezető visszaemlékszik, az még nagy buli volt, több mint kétszázötvenen érezték jól magukat azon az estén. Azóta legnagyobb szomorúságukra csend van…De már nem sokáig!

– Négy verzió született, a járványhelyzettől és az anyagi lehetőségektől függ, melyiket valósítjuk majd meg – kezdte Mihály Zoltán klubvezető. – Jelen pillanatban is tarthatnánk már ülős koncerteket, a jogszabályok engedik ezt a megfelelő feltételek betartásával, de mi úgy döntöttünk, inkább kivárunk. Úgy értesültünk a hírekből, hogy az ötmillió beoltott elérése után már lehet zenés rendezvényeket tartani, számításaink szerint éppúgy, mint tavaly, az ötszáz fő alatti bulikat engedni fogják.

Pillanatképek a klub életéből (Fotó: OrosCafé archív)

A klub május 1-jén kinyitott, magánrendezvényeket tartanak benne, egyszerre maximum 10 fő klubtag tartózkodik ott, és készíti elő a nyári programokat.

Június és július

– Terveink szerint május utolsó szombatján elkezdjük a koncerteket – folytatta a klubvezető. – Ezen a napon a házi zenekarunk, a Spektrum PRT lép fel, előzenekara a Mixer lesz. Júniusban minden hétvégére tervezünk egy koncertet, elsősorban az orosházi zenekarokat hívjuk meg. Jön a KLuBB Zenekar, a Vízió, a Jammy és a Bagaméri Projekt is. Szeretjük őket mi is, a közönség is, és ők is szívesen jönnek hozzánk játszani. Júliusban egy Ken Hensley emlékkoncertre várunk mindenkit, a tavaly elhunyt zenész emlékére egy szegedi banda készített műsort. Ezután a Metallicum következne, a nagyon kedvelt zenekar mindig komoly közönségmennyiséget mozgat meg. Reméljük, most is így lesz.

Pillanatképek a klub életéből (Fotó: OrosCafé archív)

Az augusztust már nagyban meghatározzák az anyagi feltételek. Úgy tervezik, a VIII. ViharsaRock Fesztiválon a megszokottak szerint minden hétvégén két zenekar lép majd fel.

Szinte semmiféle bevétellel nem rendelkeznek

– Tárgyalások folynak az Ezüst Nyár LGT Tribute zenekarral, felvettük a kapcsolatot a Blues Company-val, a Tűzkerékkel és Rudán Joe-val is. Mindezt felülírhatja a pénz hiánya, jelen pillanatban ugyanis semmilyen bevétellel nem rendelkezünk, csak az egyesület tagsági díjaival. A szponzorunkat elveszítettük a járványhelyzet miatt. Az önkormányzat se tud segíteni, ebben a helyzetben a kultúra a legutolsó, amire jut. Sajnos az utolsók közt vagyunk, akiket segíteni tudnak – fogalmazott.

A 10 éves szülinapra is nagyon készülnek (Fotó: Horváth Bence)

Mihály Zoltán elmondta, amennyiben semmiféle anyagi támogatást nem kapnak, olyan zenekarokkal veszik fel a kapcsolatot, akik limitált fellépési díjért vagy a beszedett belépődíjért is eljönnek zenélni. Remény azért van a koncertek finanszírozására, kilátásban van egy új támogató, egy budapesti egyéni vállalkozó személyében. Mihály Zoltánék a jövő évet különösképp várják már.

– 2022-ben tíz éves lesz a klub, és az egyesület is ebben az évben ünnepli a szülinapját. Szeretnénk méltóképp megülni ezt a kerek évfordulót, jelenleg több vezető magyar bandával és egy angol, egy svájci és egy német zenekarral folynak a tárgyalások, de a Facebook oldalukon jelezte már egy spanyol, egy német és egy finn zenekar is, hogy szívesen fellépne. Úgyhogy teendőnk és tervünk van bőnek – zárta gondolatait a klubvezető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.