- hirdetés -

A Madarak és fák napja minden évben óriási esemény a Vörösmarty Mihály Általános Iskola életében. A tavalyihoz hasonlóan idén is jórészt online ünnepeltek, de az oklevelek és díjak átadására, valamint a mézkirálynő-avatásra már az iskolában került sor.

A legnagyobb elismerés, az alsós és felsős vándorkupa már 31. éve száll osztályról osztályra. Idén a 4.a és az 5.a osztály érdemelte ki ezt különleges díjat, melyet nagy dicsőségükre egy évig őrizhetnek majd.

– Nagy rendezvény ez az iskola életében, szeretjük mindannyian. Idén is sok-sok játék és új ismeret várta a tanulókat – mesélte Tompa Lajos pedagógus. – Volt köztük keresztrejtvény, vaktérkép, anagramma, állatos TOTÓ, de tanulhattak a gyerekek a hungarikumokról is. Megpróbáltuk az elmúlt évben használt digitális technikákat alkalmazni, és a feladatlapok mellett játékos barangolásokat is szerveztük a gyerekeknek. A végén összesítettük a számokat, és díjaztuk a legjobbakat. Kiosztottuk a vándorkupákat is, melyeket hatalmas dicsőség őrizni egy éven át.

Az idei, online feladatok közül mindenki annyit teljesített, amennyihez kedve volt. Az oklevelek száma bizonyítja, hogy ezek a gyerekek tényleg nagyon szorgalmasak, hiszen minden osztályból nagyon sokakat tudtak kitüntetni a tegnapi nap során. Az oklevelek mellett könyveket, mappákat és rajzeszközöket ajándékoztak a lelkes és ügyes gyerekeknek.

A nap egyik fénypontja a mézkirálynő-választás is. Cuc Dorina lesz egy éven át az a tanuló, aki az Orosházi Méhész Egyesülettel közösen járja a környéket, és hirdeti az orosházi mézet. A frissen avatott királynő első feladataként elszórta az egyesülettől kapott virágmagokat az egyik közeli bérház előtti parcellában, hogy így teremtsen „legelőt” a méhek számára. A virágok más-más hónapban, egymást váltva nyílnak, így mindig lesz, mi csalogassa a zümmögő, hasznos kis rovarokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.