- hirdetés -

A szomszédvári rangadón az orosházi szurkolók örülhettek.

A megyei I. osztály 11. fordulóját rendezik a hétvégén. A forduló már pénteken este kezdetét vette az Orosháza-Nagyszénás szomszédvári rangadóval. A két csapat azonos pontszámmal, 24-24 egységgel állt az 5-6. helyen. Az elmúlt fordulóban az ULE Szarvason szenvedett 7-1-es vereséget, míg a szénásiak otthon játszottak 1-1-es döntetlent a Bcs. MÁV csapatával. A mérkőzés előtt Kvasznovszky József, az ULE trénere elmondta, hogy több játékosa is hiányozni fog a mérkőzésről, de ennek ellenére a három pont megszerzése lebeg a csapat szeme előtt. A vendégek edzője, Tasi Róbert Kukovecz Danira nem számíthatott a mérkőzésen, de a vendégek is a három pontért léptek pályára. A csúszós talajon elsősorban a játék küzdő jellege dominált.

Orosházi MTK-ULE – Nagyszénás SE   2 – 0   (1 – 0)

Orosháza, 120 néző. Vezette: Mihálik Pál (Kovács Antal, Rubás Zoltán).

Orosháza: Marunák – Dajcs, Rácz, Kocsis (Csőke), Vincze, Selmeczy, Szabó Á. (Nagy D.), Harangozó, Fehér (Balog N.), Péli, Miszlai. Edző: Buza Barnabás, Kvasznovszky József.

Nagyszénás: Magony – Godár (Kovács L.), Takács M. (Mazán), Zábrák, Darida, Vajgely (Albert), Juhász, Márk (Rafaj), Vili (Simon L.), Nagy Sz. D., Libor. Edző: Tasi Róbert.

Gólszerző: Miszlai (41. – 11-esből, 64.).

 Kiállítva: Darida a 69. percben.

A mérkőzés egy perces gyászszünettel kezdődött. A Nagyszénás SE elnökére, a 45 éves korában koronavírus következtében elhunyt Deák Balázsra emlékeztek a felek.

Az első 15 percben Takács illetve Kocsis egy-egy kapufája jelentett veszélyt, aztán hosszú percekig nem forogtak a kapuk veszélyben. A 27. percben Fehér remek mélységi passzát követően Szabó Áron alapvonalig vezette a labdát, lapos beadását a védők a berobbanó Péli elől szögletre mentették. A 31. percben az ellenkező oldalon Nagy Szabolcsot ugratták ki, de a vendégek csatára hosszan szöktette magát és a kifutó Marunák leszedte a lábáról a labdát. A 37. percben Szabó Á. életerős lövése szállt fölé. A 41. percben Vajgely buktatta Szabó Áront, 11-es! A büntetőt Miszlai okosan gurította a bal alsó sarokba, 1-0. Hazai vezetéssel ért véget az első játékrész.

A játék küzdő jellege dominált (Fotó: Bohus Krisztián)

Az 56. percben Nagy Sz. jobb oldali lapos beadásáról maradtak le a belsők. A 68. percben Juhász lőtt 18 méterről fölé. A 64. percben Dajcs ívelt szabadrúgását Miszlai fejelte kapura, a labda hulló falevélként szállt a kapus fölött a hálóba, 2-0. A 69. percben Darida talpalásért a kiállítás sorsára jutott. A szénásiak létszámhátrányban sem adták fel. A 74. percben Juhász fejesét a gólvonalról rúgta ki Harangozó. A 78. percben Nagy Sz. fejelt fölé. A 84. percben Marunák kapus terítette le az egyik vendég csatárt, 11-est rúghatott a Nagyszénás. Juhász büntetőjét Marunák elvetődve hárította.

A kiegyenlített első félidő után a második játékrészben a hátrányban levő vendégek kitámadtak, többet birtokolták a labdát, de igazi nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. A „karantén”  feloldásával több mint száz néző követte az áztató esőben a felek 90 percen át tartó, hazai győzelmet hozó küzdelmét.

Szabó Áron (kékben) többször került a védők mögé (Fotó: Bohus Krisztián)

Kvasznovszky József: – Fél csapatra való hiányzónk volt a mai mérkőzésen. A pályán lévők példamutató győzni akarással álltak hozzá a feladathoz. Úgy érzem, megérdemelt a győzelmünk.

Tasi Róbert: – Nagyon gyenge teljesítményt nyújtottunk, ilyen mélyen tudása alatt játszani még nem láttam a csapatot. Alacsony színvonalú mérkőzésen a szerencsésebb fél győzött, a játékvezető pedig még a játékosoknál is gyengébben teljesített, mivel döntő pillanatokban nagyokat hibázott, ezzel pedig a találkozó kimenetelét is befolyásolta.

Az OMTK-ULE győzelmével megerősítette 5. helyét a tabellán. A csapat május 12-én, 17 órakor Mezőkovácsházán lép pályára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.