- hirdetés -

Az ideiglenes laktanya külső körletének rendbetételéhez szükséges eszközöket ajándékozott az Orosházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársainak Dávid Zoltán polgármester és a város önkormányzata.

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően 2020 végén is úgy döntött a város önkormányzata, hogy eszközadománnyal segíti a rendőröket, mentőket és tűzoltókat. Május 5-én ezért Dávid Zoltán polgármester az Orosházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságot látogatta meg, hogy átadja nekik a kérésüknek megfelelően beszerzett eszközöket, melyek elsősorban az ideiglenes laktanya külső körletének a rendbetételéhez, karbantartásához elengedhetetlen.

A polgármester elmondta a tűzoltóknak, bízik benne, hogy hamarosan a megszokott helyük átadásán is találkozhatnak. Minden évben örömmel segítik a munkájukat, valamint azt a tevékenységüket, ami ahhoz kell, hogy felkészülten és pihenten tudjanak a feladatoknak nekilátni.

Május 5-én látogatott az ideiglenes tűzoltó laktanyára a polgármester (Fotó: Horváth Bence)

– Reméljük, hogy tudjátok majd megfelelően hasznosítani ezeket az ajándékokat. Szeretném még emellett azt is megköszönni nektek az önkormányzat és Orosháza lakosságának nevében, hogy ebben a különleges, járvány és pandémia által meghatározott nehezebb helyzetben is ilyen magas szinten helytálltatok – hangsúlyozta Dávid Zoltán.

Bohák János, az Orosházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka köszönetet mondott az önkormányzatnak az új eszközökért. Elmondta, hogy az ideiglenes laktanya területén nagy a füves terület, amit szeretnének megfelelően karban tartani, de a benzinmotoros lombszívó akár a tűzoltás során is hasznos lehet, hiszen tarlótüzeknél is praktikusan lehet használni.

A kérésüknek megfelelő eszközöket kaptak a tűzoltók (Fotó: Horváth Bence)

Hozzátette, egyáltalán nem bánták, hogy a hagyományosan év vége felé tartott esemény egy kicsit később valósult meg, hiszen a számukra kiemelt jelentőségű Flórián napot követően sikerült összehozniuk a találkozást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.