- hirdetés -

A beoltottság növekedésével egyre lazább a kormányzati intézkedések szigora. Így is több, mint fél évet kellett a nyugdíjas klub tagjainak várni a találkozásra.

Az Orosházi Nyugdíjas Egyesület, Platán Nyugdíjas Klubja kezdte a nyitást, mégpedig egy szerda déli, kora délutáni közös szalonnasütéssel.

A közös rendezvény kezdetén Huszárik István klubvezető, rövid beszédében köszöntötte a jelenlevőket és megemlékezett az elmúlt fél évben eltávozott klubtagokról. Mint mondta, ezek a tüzek kicsit értük is gyulladtak.

– A Platán klub, itt az egyesületen belül mindig híres volt arról, hogy szeretjük összefogni a közösséget. Most a járványhelyzet több, mint hat hónapra megakadályozta ezt. Ha az utcán, piacon összetalálkoztunk, persze szeretettel üdvözöltük egymást, de így együtt azért mégis jobb.

Kenyerek előkészítve, csoroghat a szalonna zsírja (Fotó: Horváth Bence)

Most legalkalmasabbnak ezt a szabad téren végrehajtható szalonnasütést tartottuk. Rendes körülmények között minden hónap első szerdáján van klubnapunk, így már most elkezdtük a következő szervezését. Legközelebb – ha sikerül – bográcsos körömpörkölt készül.

A szalonnasütés kezdete előtt azért – jó magyar szokás szerint – lecsúszott egy stampedlivel a „magyar vakcinából” is.

Jó volt látni a sok vidáman beszélgető nyugdíjast és hallgatni, hogy újra „zsong” a diófa alja.

Kiemelt kép: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.