- hirdetés -

Hivatalosan is bemutatkozott dr. Szelényi Zoltán, mint országgyűlési képviselőjelölt. Kunhalmi Ágnes, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) társelnöke mutatta be a szerda délelőtti sajtótájékoztatón.

Már régóta tudni, hogy dr. Szelényi Zoltán, a Dr. László Elek Kórház traumatológus főorvosa is elindul az ellenzéki előválasztáson, de hivatalosan május 5-én mutatkozott be Orosházán. Ugyan egyetlen pártnak sem a tagja, de az MSZP-Párbeszéd támogatását élvezi – erről számolt be Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke.

A szocialista politikus az OrosCafénak elmondta azt is, hogy az MSZP és a Párbeszéd egy szövetséget kötött, miszerint egy zöld szociáldemokrata programmal vágnak neki az előválasztásnak, majd a választásnak. Ebben szerepel, hogy a GDP hét százalékát egészségügyre kell költeni. Kiemelte, hogy szükséges a háziorvosi rendszer, illetve az egynapos sebészet megerősítése, hogy tehermentesítsék a kórházakat. Kunhalmi Ágnes szerint több orvostanhallgatóra van szükség, illetve a középfokú nővérképzést is fejleszteni kell.

Fotó: Horváth Bence

– Még egyszer nem fordulhat elő az, – ami az elmúlt harminc évben sok kormány részéről elhangzott – hogy bármilyen költségvetési szempont áldozatává váljon az egészségügy. Ezért olyan emberekre van szükség, akik praktizálnak és belülről ismerik az egészségügyet és annak rendszerét. Dr. Szelényi Zoltán szerint betegközpontú egészségügyre van szükség, én pártelnökként pedig azt mondom, hogy emberközpontú politikára van szükség – fogalmazott a szocialista politikus.

Dr. Szelényi Zoltán elmondása szerint a politika irányába a saját tapasztalatai terelték. Úgy látja az utóbbi időszakban nem volt valós képviselete a térségnek, szociális és egészségügyi szempontból is nagy a lemaradása Dél-Békésnek.

– A fejlesztésre szánt uniós forrásokat nem használták fel jól, a környező térségekhez képest is leszakadóban vagyunk szociális, ipari és mezőgazdasági tekintetben is. A célom az, hogy ezen változtatni tudjak és az emberek életét jobbá tegyem nem csak orvosként, hanem aktív politkusként is – fogalmazott a képviselőjelölt.

Dr. Szelényi Zoltán (Fotó: Horváth Bence)

– Magam sosem gondoltam baloldalinak, de a politikai koordinátarendszer úgy alakult az országban, hogy ezzel a polgárinak mondott kormánnyal nem tudok és nem is akarok egyetérteni. Ezzel szemben a modern szociáldemokrata hátterű MSZP-vel – ahol sok fiatal tehetséges és jól felkészült politikus van – vállalható a szövetség – tette hozzá.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, hogy a múlt hétvégén hozta nyilvánosságra indulását a jobbikos dr. Szabó Ervin. Még korábban Fekete-Győr András, a Momentum elnöke jelentette be Orosházán, hogy a pártját Sebők Éva képviseli az előválasztáson, míg a DK színeiben az önkormányzati képviselőként is tevékenykedő Papp Róbert indul.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.