- hirdetés -

A járványügyi intézkedések enyhítése érdekében hozott könnyítések között a könyvtár nyitás is szerepelt. Május harmadikán ki is került a „Nyitva” tábla.

Mint arról Buzai Csaba igazgató beszámolt, sok olvasó, könyvtárlátogató várta már ezt a pillanatot, de az öröm még nem teljes, hisz nem mindenki léphet be az intézménybe.

– A kormányrendelet értelmében a könyvtár csak korlátozásokkal nyithatta meg kapuit. Az épületbe csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők léphetnek be. Számukra a könyvtár valamennyi szolgáltatása elérhető, használható és a maszk viselése is szabadon választott. Természetesen gondoltunk azokra is, akik bármilyen okból nem rendelkeznek a plasztik lapocskával. Számukra a művelődési központ bejáratánál továbbra is működtetjük a könyvtárpontot, ahol leadhatják a visszahozott könyveket, illetve átvehetik az előre megrendelt irodalmat. Kicsit ez megnehezíti a munkánkat, hisz több ponton kell munkatársainknak ott lenni, de még éppen győzzük – tájékoztatott Buzai Csaba.

Újra folyik a könyvkölcsönzés…

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár jó hírében nagy szerepe van az itt megtartott sikeres rendezvényeknek. Mint megtudtuk, ezek folytatását is tervezik.

– Próbálunk az egészségmegőrzést szem előtt tartva, apró lépésekkel előre haladni. Először a nálunk működő csoportoknak ajánlottuk fel a folytatás lehetőségét, de természetesen előbb-utóbb folytatni szeretnénk a rendezvényeket is. Vannak már terveink a könyvhétre, de távolabbra is. A pandémia ideje alatt elkészült egy könyvtár történeti kiadványunk. Ennek a bemutatóját tervezzük júniusban – folytatta az igazgató.

…de nyitva az olvasóterem is. (Fotók: Horváth Bence)

A könyvek kiválasztásában segíthet a könyvtár katalógusa,, a könyvtárba otthonról, online is be lehet iratkozni. A részletekről a honalpon (www.justhvk.hu), emailben (konyvtar@justhvk.hu) vagy telefonon (68/413-696) érdeklődhetnek. az olvasók, illetve az ingyenes Könyvet házhoz szolgáltatáson keresztül folyamatosan biztosítják a kölcsönzés lehetőségét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.