- hirdetés -

Ahogy az egész országban, úgy Orosházán is fokozott érdeklődés volt a reggel bejelentett lehetőség iránt, sokan időpont nélkül is a rendelőintézethez mentek, de akadt olyan jelentkező is, aki úgy próbálkozott, hogy előtte regisztrálta magát oltásra.

Frissítés: a kórház Facebook-oldalára nem sokkal 17 óra után az alábbi szöveg került ki: „Elfogyott a Pfizer, véget ért az oltás! Az április 30-ára központilag elrendelt rendkívüli Pfizer oltás véget ért az orosházi Dr. László Elek Kórház oltópontjain, miután elfogyott a részünkre kiszállított oltóanyag. Köszönjük a megértést!”

Korábban írtuk:

Fontos: a kórház a Facebook-oldalán tájékoztatott a rendkívüli Pfizer oltás menetéről, itt olvashatják.

Orbán Viktor miniszterelnök reggeli rádióinterjújában közölte, hogy ma még lehet Pfizer vakcinára időpontot kérni, aztán hetekig nem, mert a 16-18-as korosztályt oltják vele. Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér weboldalán hajnalban még lehetett mára időpontot kérni az oltásra, később lefagyott a rendszer. Az orosházi kórháznál, egész pontosan a rendelőintézet épületénél azt tapasztaltuk délelőtt 11 óra után, hogy kb százan várakoznak az oltásra az épület előtt, Sinopharmra és Pfizerre vegyesen, utóbbira a Védőnői Szolgálatnál.

Volt, aki azt állította portálunknak, hogy a rendszer összeomlása ellenére hívták, hogy jöjjön, meg fogja kapni a Pfizer oltást, ha regisztrált korábban. Egy fiatal azt mondta riporterünknek, hogy decemberben regisztrált, és ma megkapta a Pfizert, miután egyszerűen csak beállt a sorba. Volt, aki az édesanyja helyett áll a sorban, neki foglalja a helyet. Később, 11:45 körül egy kórházi dolgozó azt mondta a várakozóknak, hogy azokat már nem tudják beoltani, aki nem mára, időpontra regisztrált Pfizerre. Jellemzően fiatal- és középkorúak várakoznak, a másfél métert nem tartják az emberek helyszíni tudósítónk szerint, de maszk mindenkin van.

A sor folyamatosan halad, a katonák segítik az oltásra jelentkezőket, többen az épület előtti sátorban várnak. Parkolni viszont nagyon nehéz, kollégánk 15 percig keresett parkolóhelyet.

Fél 12 körül megjelent Lustyikné dr. Papp Anikó Julianna, a Békés Megyei Kormányhivatal Orosházi Járási Hivatalának vezetője, aki azt mondta a várakozóknak, hogy kifogytak az ampullákból, de Békéscsabáról újabb adag érkezik hamarosan. Fél órával később, délben bejelentette a várakozóknak, hogy megérkezett az újabb adag Pfizer, és 15 perc múlva folytatják az oltást.

Egy várakozó azon bosszankodott tudósítónknak, hogy nem érti, az emberek miért nem tartják be a védőtávolságot, és miért nem tudnak kicsit szervezettebben várakozni, úgy látja, indokolatlanul tömörülnek. Más ma regisztrált a Vakcinainfón, amikor meghallotta a lehetőséget, de őt nem tudták beoltani, mivel a regisztráció átfutási ideje kb. 3 nap. Tehát, aki a reggeli hírek után még csak ma regisztrált oltásra, az biztosan nem kap ma Pfizert, nem is érdemes elindulnia.

Kollégánk fél egy után azt tapasztalta, hogy az oltás folyamatosan, rendben zajlik, a várakozókat megkérték rá, hogy igyekezzenek tartani a biztonságos védőtávolságot. A kórház Facebookon megjelent tájékoztatását az oltás menetéről itt olvashatják.

Fotók: Patakfalvi Ádám

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.