- hirdetés -

Az eddigi heti 4 óra helyett heti 12 órát rendel majd a reumatológus a gyopárosi gyógyászati központban, amivel jelentősen csökken a várólista, így többen és hamarabb juthatnak száraz és vizes kezelésekhez. Emellett az önkormányzat bővíti az ingyenes buszjárat menetrendjét a szakrendelő és a gyógyászati központ között. Az orosházi kórház tájékoztatott a rendelési időről és a kisbusz pontos menetrendjéről is.

A rendelés korábban is Gyopárosfürdőn volt, azonban 2020-ban, a Covid lezárások miatt bekerült a kórházba. – Mostanra lettek meg a személyi- és tárgyi feltételek ahhoz, hogy ismét a gyopárosi Fiziko- és Mozgásterápiás Központban legyenek a rendelések. Dr. Kis Sándor reumatológus szakorvos eddig hetente 4 órában fogadta a betegeket, azonban 2024. május 2-től immár heti 12 órában lesz reumatológiai szakrendelés. Ezzel rövid időn belül jelentősen csökken majd a várólista, ami kiemelt szempont a kórházban – ismertette dr. Bozsár Stefánia. 

Az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet főigazgatója hangsúlyozta, a döntést részletes előkészítés előzte meg, amiben az orosházi városvezetés és a fürdő vezetése vett részt. – Közös célunk volt, hogy a reumatológia visszakerüljön Gyopárosra, ezzel is bővítve a gyógyfürdő szolgáltatásait. Dr. Kis Sándor a szakorvosi vizsgálat után – amennyiben szükséges – száraz és vizes kezeléseket ír fel, amit a gyopárosi gyógyászati központban lehet felvenni. Így a kezeléseket akár már a vizsgálat után, azonnal le lehet egyeztetni a gyógyászati központ ügyintézőinél – tette hozzá a kórház vezetője.

Bővített menetrend a gyopárosi kisbusznál

Orosháza önkormányzatának támogatásával több mint 1 éve 8 személyes kisbusz szállítja Gyopárosra azokat a betegeket, akik más módon nem tudnak eljutni a kezelésekre. 

– A járat mindenkinek ingyenes, aki a szakrendelőtől a gyógyászati központba, illetve onnan visszafelé utazik. Az orosházi kórház és az önkormányzat között hosszú évek óta jó a kapcsolat, igyekszünk támogatni az intézmény munkáját. Azzal, hogy hosszabb lesz a reumatológiai rendelés, jelentős bővülést várunk a gyógyászati központban, hiszen az eddiginél sokkal több beteg kaphatja meg beutalóját a gyopárosi kezelésekre – fogalmazott Dávid Zoltán.

Orosháza polgármestere hozzátette, a várhatóan növekvő látogatói szám és a rendelés időtartama miatt bővítették a gyopárosi busz járatszámát is.

– Azért, hogy a gyógyulni vágyó betegek kiérjenek a kezelésekre, illetve a reumatológiai rendelés végén be is tudjanak jönni a városba,  az eddigiekhez képest 11:45-kor is indul egy buszjárat a kórháztól, ami 12:30-kor indul vissza a gyógyászati központtól – ismertette a városvezető.

Könd utcai szakrendelőtől GyopárosfürdőreGyopárosfürdőről a Könd utcai szakrendelőig
7:10
7:458:30
8:459:30
9:4510:30
10:4511:30
11:4512:30

Rendelési és időpontfoglalási információk

Reumatológia II. szakrendelés

Rendelési idő: kedd, szerda, csütörtök 08:00-12:00
Szakrendelő orvos: Dr. Kis Sándor

Rendelő: Gyopárosfürdő – Fiziko- és Mozgásterápiás Központ

A reumatológiai szakrendelés beutaló köteles és előzetes időpontfoglalás után vehető igénybe. Időpont a +36 68 411 166-os számon, az 597-es vagy 697-es melléken, illetve emailben, az idopont@ohk.hu címen kérhető. Minderről bővebben ide kattintva olvashatnak.

Azon betegeinket, akik korábban, még a szakrendelőbe kaptak időpontot, a Betegfelvételi Iroda munkatársai a megadott telefonszámon keresni fogják és az eddiginél hamarabbi, új időpontot egyeztetnek.

Kérjük azon betegeinket, akit ez ügyben eddig nem hívták kollégáink, a fentebb megadott telefonszámon és melléken érdeklődjenek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.