- hirdetés -

Ahogy egy évvel ezelőtt, idén is csak rendhagyó formában köszönhetik a ballagókat az orosházi középiskolák. A diákoktól idén is az online térben búcsúznak el.

A ballagás, a középiskolai évek végét jelenti, fontos állomása egy ember életének. Ekkor hangzik el az utolsó becsengetés, az osztályfőnökök, tanárok útravaló gondolatokat osztanak meg, majd énekelve vonulnak végig a sok szép emlék helyszínéül szolgáló iskola épületében.

A fiatalok idén sem élhetik meg hagyományos módon ezt a jelentős eseményt. Az iskoláknak már van tapasztalata abban, hogyan köszöntsék ebben a több mint egy éve tartó rendkívüli helyzetben a diákokat.

Hasonló ünnepségre idén sem lehet számítani (Archív fotó)

– Online ballagási ünnepséget tartunk április 30-án, 17 órától. Más koncepcióval, de hasonlóan a tavalyihoz egy videós összeállítással köszöntjük a végzősöket – tájékoztatta az OrosCafét Pörneki Attila, a Kossuth szakképző iskola igazgatója.

Megtudtuk, hogy a Székács evangélikus gimnázium tanulói számára ezen a hétvégén nem lesz ballagás, egy istentiszteleten köszöntik őket, amit az interneten nézhetnek meg.

Archív fotó

– Egy kis lelki útravalót kapnak tőlünk vasárnap délután, ami átsegítheti őket az érettségin is. A ballagást nem szeretnénk, hogy elmaradjon. Valamilyen formában, szolid keretek között szeretnénk pótolni később, ha a helyzet engedi – mondta Nagy Róbert igazgató.

A Táncsics gimnázium is az interneten szól a végzőseihez.

– Hasonló módon szeretnénk megemlékezni róluk, mint tavaly, sajnos csak erre van realitás. Egy kisfilmet is szeretnénk készíteni. A tervünk az, hogy összekapcsoljuk majd az érettségi ünnepélyes eredményhirdetésével – válaszolt kérdésünkre Blahó János igazgató.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.