- hirdetés -

A tanévet ezzel lezárom – a mondat, amely után hangos öröm és taps követett a Wesley János Gyógypedagógiai Óvodában és Iskolában. Az intézményben a tanévzáró mellett megtartották az óvodás, általános iskolás és szakiskolás diákok ballagási ünnepségét is.

A Wesley János Gyógypedagógiai Óvodában és Iskolában évek óta hagyomány, hogy együtt tartják az óvodás, általános iskolás és szakiskolás diákok ballagási ünnepségét.

A gyerekeket csoportonként szólították, idén egyetlen ovis kapta meg a ballagó tarisznyáját, őt követték az általános iskolából ballagók, végül pedig a szakiskolai képzés végzőseit. A büszke ballagók óvónőik, osztályfőnökeik és tanáraik kíséretében vonultak be az iskola tornatermébe.

Az ünnepséget a búcsúzó és búcsúztató diákok tagjai tették még színesebbé, a végzősök egy színdarabot is előadtak, a harmadikosok pedig két dallal búcsúztak a társaiktól.

Pesics Hajnalka igazgatóhelyettes felidézte, hogy számos élménydús esemény valósult meg az iskolában, amelyek lehetőséget adtak arra, hogy az osztályok tagjai összekovácsolódjanak. A házi versenyekre a gyerekek lelkesen, nagy szorgalommal készültek fel, hogy megmutassák a tehetségüket. A könyvtárlátogatások és egyéb kulturális események is színesítették az intézményünk mindennapjait. Ezek szervezésében nagy szerepet vállaltak a pedagógusok is.

– Erőfeszítésetek nem eredménytelen, a tanév során a gyerekkel töltött idő minden perce hatással volt rájuk. Kellemes pihenést kívánok nektek a nyárra. Kedves gyerekek, sokan közületek az egész tanévben a lehető legjobb teljesítményt igyekeztetek nyújtani. Kitartásotok, szorgalmatok jutalma nemcsak a jó jegy, hanem az a tudás, amit a későbbiekben is hasznosítani tudtok. Kívánom, hogy a jövőben is kitartóak legyetek és küzdjétek le az akadályokat – fogalmazta meg jókívánságait a helyettes, kifejezve háláját a szülők együttműködéséért is.

Pesics Hajnalka megköszönte többek között dr. Szelényi Zoltán közreműködését, amelynek köszönhetően tavaly egy interaktív táblát sikerült az intézménynek beszerezni. Hálás volt Antal László, a Szent György Lovagrend tagjának, amiért egész évben támogatta az intézményt.

Az esemény végén Gyapjasné Béres Enikő független képviselő adta át az önkormányzat jó tanuló díját Szűcs Vivien, Nagy Erzsébet, Lestyan Bence, Pintér Zoé, Pap Martin és Prágai Tamás részére. Az ünnepség zárása előtt eldőlt, kik azok a tanulók, akik egy jutalom kiránduláson is részt vehetnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.