- hirdetés -

Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége és garázdaság vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 39 éves büntetett előéletű, többszörös különös visszaesőnek minősülő gyomaendrődi férfi ellen, írja a Békés Megyei Főügyészség közleményében.

A férfi 2020. szeptember 17-én a délelőtti órákban részegen Orosháza irányából Nagyszénás felé motorozott, és Nagyszénás lakott területén kívül, a 4404-es számú út 26. km szelvényében a rendőrök megállították és megszondáztatták. Mivel a szonda alkoholfogyasztást jelzett, a férfit előállították az orosházi kórházba vér- és vizeletminta biztosítása céljából. A férfi a közlemény szerint „közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt.”

Ezt követően egy taxival visszavitette magát oda, ahol megállították a rendőrök, és ahol lezárta a motorját. A 4404-es számú út 27. km szelvényénél észrevett egy arra motorozó 71 éves férfit, mire megállította a taxit, kiugrott az autóból és a motoros felé rohanva azt kiabálva, hogy „álljon meg”. Amint a közelébe ért, nagy erővel ököllel ütni kezdte az idős ember fején lévő bukósisakot, melynek plexi üvege kitört, ennek következtében az idős motoros arca megsérült.

Egy arra járó autóst megállt, és számon kérte, hogy mégis. mit művel, ekkor kiderült, hogy a részeg motoros azt gondolta, az idős ember ellopta a motorját. Ezt rosszul gondolta, ugyanis az ő járműve a helyszíntől kb. 2 km távolságra állt, ott ahol a terhelt korábban lezárta.

Az autós mentőt hívott és értesítette a rendőrséget is. Az idős motoros, aki rosszkor volt rossz helyen, a támadás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de nem jelentette fel a támadóját. A közlemény szerint a részeg motoros „kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.”

A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit beismerése esetén is végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, határozott időre tiltsa el a közügyek gyakorlásától és a közúti járművezetéstől, illetőleg kötelezze őt a nyomozás során felmerült 15.000.-Ft-os bűnügyi költség megfizetésére.

A címlapi kép illusztráció, forrás: Pixabay

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.