- hirdetés -

Egy héttel ezelőtt, április 19-én vette kezdetét a birkózó Európa-bajnokság, mely éppen a hétvégén ért véget. A magyar küldöttség egy arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel zárt. Orosházi szempontból azonban az első nap tartogatott érdekességeket, a ma már a fővárosi UTE színeiben birkózó Antal Dániel révén, a szabadfogású 70 kilogrammos mezőnyben. Az orosházi születésű sportoló elmesélte nekünk lengyelországi tapasztalatait.

A hétfői nyitó nap egyetlen magyar érdekeltje a 16 között kezdte meg szereplését, a kontinenstornán. Antal Dániel elmondta, a Lengyelországban rendezett kontinenstornát számukra kéthetes edzőtábor előzte meg, ami jó felkészülést nyújtott.

A sorsolás alapján jó esélye volt rá, hogy ezt sikerrel vegye és végül nem is borult a papírforma, hiszen győzelmet aratott észak-macedón riválisa ellen. A következő mérkőzések azonban egyáltalán nem ígérkeztek sétagaloppnak.

– Örültem neki, hogy az első napon vagyok, így minél előbb túleshettem a versenyen, de rossz volt azért egyedüli magyarként birkózni aznap, a többiek ugye mindannyian később kezdték meg szereplésüket. A sorsolásom úgy érzem lehetett volna jobb, ebből kihoztam a kötelezőt, még esetleg egy ötödik helyet láttam magamban ezzel a sorsolással, de sajnos nem úgy jött ki a lépés – idézte fel.

Az észak-macedón versenyző elleni győzelem pillanata (Fotó: Magyar Birkózó Szövetség)

A macedón után ugyanis rögtön a súlycsoport egyik favoritja következett, az orosz versenyző. Tőle vereséget szenvedett, de mivel legyőzője a döntőbe jutott, a vigaszágon még folytathatta a küzdelmeket. Ez sem ígérkezett azonban sétagaloppnak, ugyanis egy rutinos moldáv versenyző került az útjába, akinek már voltak érmei korábbi világversenyekről.

– Az első meccsemet igaz, hogy nyertem, de nem éreztem magam csúcsformában, a fogyás miatt talán túl hamar kerültem sorra. Így nem volt sok időm visszatölteni és el is fáradtam, de szerencsére így is meg bírtam nyerni az elsőt. Az orosz következett, nála számoltunk azzal, hogyha ki is kapok tőle, hátha végigmegy és vigaszágra visz, ami később be is következett.

A moldáv ellen lehetett volna sanszom legyőzni őt, nem volt lehetetlen, de viszont nem jött össze sajnos, de tudtam ebből is tanulni, legközelebb jobban fel leszek készülve rá. Igazából nem vagyok elégedett, többet szerettem volna kihozni ebből, de sajnos most ennyi volt bennem – tette hozzá.

Kiemelt kép forrás: Magyar Birkózó Szövetség

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.