- hirdetés -

Másfél hónapon át teljes erőbedobással dolgoztak Új testben új élet című fogyókúraversenyünk játékosai, Anita és Julcsi. Meg is volt az eredmény. Most azonban valami történt…Vajon sikerül elmozdulniuk a mélypontról?

Julcsi élete teljesen megváltozott, mióta új munkát talált. Több műszakban dolgozik, éjszakázik is, sőt, mellette online tanul. Szabadideje szinte nem is marad, így nagyon nehezen talál időt a mozgásra. A személyi edző által adott étrendet tartja, azzal nincs gond, de az edzések el-elmaradoznak.

– Eléggé el vagyok keseredve. Felborult minden az életemben. Úgy érzem, hogy a motivációm most szinte nulla. Nem tudunk már Zsuval sétálni sem, nincs időm semmire. Próbálom beiktatni a edzéseket, de nem fér már bele a hetembe az öt, inkább csak a három. Nagyon nem is látom magamon, hogy változna a testem. Talán a hasamról ment le megint valamennyi, a ruháim már azért lengébbek egy kicsit, de ennyi. Nem tudom, mennyit tudok még fogyni, de ha így haladok… – mondta őszintén.

Az éjszakai műszak miatt lelassulhat a fogyás

Az új munkabeosztás miatt Julcsi nem tud olyan rendszerességgel enni, mint korábban. Teljesen kiszámíthatatlan lett az étkezése. Az éjszakázás is új kihívást hoz, de Nóri mint mindig, most is segít.

Ha szabadnapja van, két edzést is beiktat (Fotó: Horváth Bence)

– Ha Julcsi váltott műszakban dolgozik, könnyen felborul az emésztése – mondta Kolarovszki Nóra személyi edző. – Itt értjük meg igazán, milyen fontos az előre tervezés. Nem lehetetlen a fogyás ebben az esetben sem, de következetesnek kell lenni. Az éjszaka aktív hormonok miatt előfordulhat, hogy lelassul a folyamat. A lényeg, hogy ha Julcsi éjszakai műszakban dolgozik, akkor délelőtt fog pihenni, és mikor dél körül felébred, akkor kell a reggelinek megfelelő ételeket elfogyasztania. Este úgy érdemes táplálkoznia, mintha ebédet fogyasztana, kellő mennyiségű szénhidrátbevitellel, hogy legyen energiája éjszakára. Az éjszakai műszak alatt érdemes sovány húst fogyasztani lehetőleg zöldséggel, majd műszak végeztével, még lefekvés előtt valamilyen könnyen emészthető táplálékot magához vennie. Tökéletes például egy protein shake – adta tanácsul.

Személyi edzőjükre mindig számíthatnak (Fotó: Horváth Bence)

– Ha nappalos vagyok, végzek a munkával, aztán a sulival, megcsinálom a leckémet, és még este nekiállok tornázni. El vagyok fáradva. Ha szabadnapom van, akkor próbálok két edzést is beiktatni, mondjuk egy súlyzóst otthon meg egy kerékpározást. Bár az is biztos, hogy a mostani munkahelyemen sokkal többet mozgok, mint korábban. Egész nap talpon vagyok, van, hogy 12 órán át. Hátha ez egy kicsit pótolja az edzések hiányát – tette hozzá Julcsi.

„A verseny elején egyből látszódott a változás”

Néhány napja Anita is mélypontra került.

– Néha úgy érzem, nincs erőm folytatni. Nincs most olyan sikerélményem, mint az elején. Olyan, mintha megállt volna a fogyás, veszítettem is a lelkesedésemből. Bár az is lehet, hogy csak én vagyok szigorú magammal szemben. Az elején olyan jó volt, mert tényleg egyből látható volt a különbség, éreztem is, hogy sokkal fittebb vagyok, de most olyan, mintha nem változna semmi. Persze az jó, hogy a második hónapban új edzéstervet kaptunk, így nem tudjuk megunni a mozgást, mert tényleg mindig más a feladat. De mennyire jó lenne mondjuk már közösségben mozogni – tette hozzá Anita.

Az az öv azért most egy kis erőt adott (Fotó: Horváth Bence)

Anita is jól bírja a kiadott étrendet, sőt azt mondja, egyre színesebben, különlegesebben főz, hiszen egyre több és több alapanyagot használ fel. Sőt azt mondja, egy-egy új fűszer is csodákra képes. Kedvence jelenleg a darált húsos cukkini.

– Nóri nagyon sokat segít, tartja bennem a lelket. Meg van néhány apróság, ami azért erőt ad. Valamelyik nap felvettem a munkásnadrágom, aminek az övén annak idején még én szúrtam egy plusz lyukat, hogy be tudjam csatolni. Nagy meglepetésemre most már három lyukkal beljebb kellett vettem az övet, hogy ne essen le rólam a nadrág. Ezek azért erőt adnak a folytatáshoz – jegyezte meg Anita.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.