- hirdetés -

Kellene egy jó film, könyv vagy sorozat a hétvégére? Szívesen takarítanál vagy relaxálnál valami új zenére? Unod az otthoni menüt, de nem tudod, honnan és mit rendelj? Olvasd el Nagy Ferenc kedvenceit! Ez most az ő ötöse.

Melyik a kedvenc könyved?

– Szeretem azokat a könyveket, melyekben több cselekményszál fut egyszerre. Ilyen a Trónok harca is, ez az én kedvenc regényem. Szeretem benne a kiszámíthatatlanságot, azt, hogy nem tudom, az egyes szálak mikor és miként érnek majd össze. Izgalmasak benne a cselszövések, melyek jóvoltából egy-egy szereplő feljebb vagy előrébb jut. A szereplők maguk is nagyon kiszámíthatatlanok, egyik pillanatban még kedvelsz egy karaktert, aztán a következőben pedig már hatalmasat fordul a kocka. Ez egy teljesen más világ. Történészként különös élvezettel képzelem magam elé a helyszíneket, az életmódod, mely leginkább a középkor világát idézik fel bennem.

Melyik a kedvenc filmed?

1998-ban láttam az orosházi moziban a Jurassic Park második részét, és annyira megragadott, hogy azóta gyakorlatilag premiere nincs nélkülem. Csak egy betegség tud megállítani. Az eredetiből három rész jelent meg, de már az újak közül is hamarosan kijön a harmadik. Nagyon várom már, azt is tudom, hogy 2022. júniusban kezdik vetíteni, gyakorlatilag csak a jegyem nincs lefoglalva. Már a családom is egy csomó szállóigét megtanult és használ belőle. Nálam ez a film szent, ha megy a tévében, akkor mindenkinek néznie kell. Már a kisfiamat is elkezdtem terelgetni a dínók irányba.

Minden jöhet: dínók, ókori és középkori világ (Fotó: Horváth Bence)

Melyik a kedvenc sorozatod?

– A Róma. Történészként azért kritikus szemmel néztem meg ezt a sorozatot is, de nagyon megtetszett. Remekül bemutatja, hogyan élhettek az emberek kétezer évvel ezelőtt. Julius Caesar hatalomra jutásáról, az ellene szervezett összeesküvésről szól a történet, valamint arról, hogyan tud a hagyatéka fennmaradni. Sok szépítés van benne, nem feltétlenül tükrözi hűen a történelmet, de azért egy nagyon izgalmas és jól sikerült sorozat.

Melyik a kedvenc zenekarod?

Legszívesebben Macklemore & Ryan Lewis dalokat hallgatok. A csengőhangom a Can’t hold us című számuk. Ez már egy több mint hat éves dal, de ha megszólal a rádióban, akkor biztos, hogy felhangosítom. Bármilyen hangulatban is legyek, tuti, hogy felüdíti a napom.

Hol és mit eszel a legszívesebben?

A Montana a kedvenc helyi kajáldám, manapság is onnan szoktam rendelni. A döner kebabot szeretem a legjobban, úgyhogy ha meglátnak az ajtóban, tudják, hogy már készíthetik is nekem.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.