- hirdetés -

Példátlan összefogás alakult ki a mentőkért az elmúlt napokban. Ennek apropója egy feljelentés volt, azért, mert egyikük hamburgert vásárolt egy büfénél Budapesten. A hazai vendéglátóhelyek, éttermek elismerésükről és támogatásukról biztosították őket, így tett Orosházán a Montana Kebab csapata is.

Futótűzként járta végig az országot néhány napja a hír, hogy valaki feljelentette az Országos Mentőszolgálatot, mindössze azért, mert sérelmezte, hogy az egyik mentő ebédre hamburgert vásárolt egy Szentendrei úti büfében és hogy hosszú percekig várakoztak az ételért.

Ezt később az Országos Mentőszolgálat cáfolta, a várakozás ugyanis 2 percet sem vett igénybe, ráadásul nem ellátás alatt vagy helyett, hanem a kórházból a mentőállomás felé tartva álltak meg.

A mentőket ezt követően országszerte gyrososok, pizzériák, éttermek biztosították támogatásukról. Így tett Cseh Krisztián, Csehné Forgó Szilvia és a Montana Kebab is. Úgy gondolják, országszerte, így természetesen Orosházán is elismerést érdemelnek a mentők munkájukért, kitartásukért.

Orosházán is megköszönték a mentők áldozatos munkáját a kezdeményezéshez csatlakozva (Forrás: Cseh Krisztián)

– A mentők is a munkájukat végzik, ami meg különösen nehéz ebben a mostani időszakban. Éppen ezért én azt mondom, meg kell őket tisztelni, soron kívül kiszolgálni őket. Mi is épp ezért csatlakoztunk ehhez a mozgalomhoz, hogy az Orosházi Mentőállomás munkatársait támogassuk és megköszönjük munkájukat.

Gyors folyamat volt, egyik este kitaláltuk a feleségemmel és akkor szóltam az egyik mentős ismerősömnek, aki ott dolgozik, majd az állomásvezetőnek is. Jól fogadták a dolgot, másnap pedig már vittük is ki az ajándékot – mesélte Cseh Krisztián.

Hozzátette, ebben a hónapban szeretnének még egy ilyen akciót összehozni és az állomásnak azt a 9 munkatársát is megajándékozni, akik akkor nem voltak szolgálatban.

Szilaj Izabella, az Orosházi Mentőállomás vezetője hozzátette, a LaRosa étterem minden hétfőn és kedden hoz 9-9 menüt az éppen szolgálatban lévő csapatnak, az Élmény Étterem pedig a mentesítő zónában szolgálatot teljesítő kollégának szokott menüt szállítani.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.