- hirdetés -

Barányiné Kerepesi Magdolna látja el ezentúl a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület (ZSPOVE) elnöki pozícióját. Elődje, Pusztai Lajos tiszteletbeli elnökként és edzőként dolgozik tovább, örömmel adta át a stafétabotot egykori tanítványának.

Pusztai Lajos közel 60 éve ismerkedett meg a vívással, szinte az egész életét meghatározta a sportág. A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület elnökeként töltötte az elmúlt éveket, de úgy gondolta, itt az ideje, hogy átadja az irányítást a fiatalabbaknak. Külön öröm számára, hogy az edzők és az utódja is a tanítványai voltak korábban és teljesen ő maga sem szakad el az egyesülettől.

Közel 60 éve ismerkedett meg a vívással Pusztai Lajos (Fotó: Horváth Bence)

– Nagy öröm számomra, hogy az új egyesület kinevezett engem tiszteletbeli elnöknek. Megmaradtam edzőnek is, remélem hamarosan ismét be tudok majd járni, ha elmúlik a pandémia. Szívesen tanítom vagy készítem fel a versenyekre a sportolóinkat. A korosztályos váltás ráfért az egyesületre, hiszen változtak a szabályok, a versenyzési és edzési körülmények. A vezetőedzői posztot Nagy Nándornak adtam, akit úgy érzem sikerült jól felkészítenem, az elmúlt években is ő intézte a szakosztály sorsát, pályázatokat, versenyeztetést. Együtt fogunk dolgozni továbbra is – mesélte Pusztai Lajos.

Az egyesület elnöki pozícióját ezentúl Barányiné Kerepesi Magdolna végzi el, akinek szintén régre nyúlik vissza a kapcsolata a vívással.
– Már lassan 40 éve, hogy megismerkedtem ezzel a világgal, amikor épp Pusztai Lajoshoz jártam le edzeni. Ez ugyan néhány évre megszakadt, mikor a középiskola után elkerültem egy időre Orosházáról, később azonban újra megjelentem az egyesületben, ráadásul a vívás nálunk családi sportággá vált, hiszen a lányom korábban vívott, míg a fiam jelenleg is ezt a sportot űzi – árulta el.

Barányiné Kerepesi Magdolna lett az egyesület elnöke (Fotó: Horváth Bence)

Mint mondta, az, hogy az egyesület az élete része, nem újdonság, de hatalmas megtiszteltetésnek tartja, hogy őt kérték fel erre a pozícióra. Korábban is szinte mindig részt vett valamilyen szinten a ZSPOVE életében, de természetesen ez a feladatkör számos újdonságot tartogat majd.

– A munka folyik továbbra is, ugyanúgy, mint a járvány előtt, annyi eltéréssel, hogy csak az igazolt versenyzőink járnak le. Megoldottuk azokat a járványügyi intézkedéseket, melyekre szükség volt ahhoz, hogy biztonságban legyenek a sportolók, nagyon vigyázunk rájuk, emellett az összes olyan versenyen igyekszünk részt venni, amit a szövetség szervez – tudtuk meg Barányiné Kerepesi Magdolnától.

A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület elnöksége (Fotó: Horváth Bence)

Hozzátette, az egyesület egész nyáron dolgozni fog, igyekeznek minél több programot megszervezni. Az edzésekkel sem állnak le, ha minden lehetőség adott lesz hozzá, szeretnének edzőtábort is szervezni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.