- hirdetés -

Még 2019 decemberében tört-zúzott a templomban.

Templom megrongálásával elkövetett rongálás bűntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 23 éves, korábban egy alkalommal büntetett sükösdi férfi ellen, aki még 2019 decemberében megrongálta az egyik orosházi templomot, derül ki az Békés Megyei Főügyészség közleményéből.

A férfi 2019. december 15-én Debrecenből érkezett Orosházára egy ismerőséhez, de miután nem találta otthon, a Kossuth utcán, egy kocsmában inni kezdett. Utána, 18 óra körül a férfi a Széchenyi téren lévő templomhoz ment, a külső nyitott bejárati ajtón bement a templom előterébe, majd a belső, előteret és szentélyt elválasztó, zárt ajtó ablaküvegét betörte, és az ablakon bemászott a szentélyhez. A templom szentélyben meggyújtotta a gyertyákat, imádkozott, az összetört üvegtörmeléket felsöpörte, majd a betört ablakon keresztül visszamászott a templom előterébe, és itt találta meg őt a templom sekrestyése. Rombolásával közel 45.000.-Ft-os kárt okozott, amely nem térült meg.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét beismerő férfival szemben tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében próbára bocsátás intézkedést alkalmazzon, rendelje el pártfogó felügyeletét, kötelezze őt a sértett kárának megtérítésére és a nyomozás során felmerült közel 90.000.-Ft-os bűnügyi költség megfizetésére.

Kiemelt képen a templom, fotó: Szász Tamás István

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.