- hirdetés -

Zöld a lámpa, most már tényleg elkezdődhet az új orosházi birkózócsarnok építése. A hivatalos munkaterület átadást szerda délelőtt tartották az Eötvös-csarnok udvarán.

Az épülő csarnok helyén ott volt minden illetékes. Az építkezést felügyelő BMSK képviselői a kivitelező képviselője, a felhasználó Spartacus Birkózó klub elnöke, az Eötvös iskola és a csarnok igazgatója, a műszaki ellenőr és persze az épülő csarnok tulajdonosa, Orosháza város képviseletében Dávid Zoltán polgármester. Szél Attila klubelnök, a Magyar Birkózó Szövetség elnökségi tagja elmondta, több évi tervező és szervező munkát követően tart a projekt a fizikai megvalósítás stádiumában.

Hamarosan itt fog állni a csarnok (Fotó: Horváth Bence)

-2018-ban nyílt lehetőség, hogy új csarnokra pályázzunk. Az elmúlt száz év eredményei alapján a szövetség támogatta az elképzelést. Első ütemben 100 millió forintot kaptunk, megkezdődött az épület tervezése, mely 2019 végére meg is valósult. Az összeg második fele is megérkezett, meg vannak a tervek, az előkészületek, megtörtént a közbeszerzés és a mai terület átadás után megkezdődhet az építkezés, amely bízom benne, hogy sokkal rövidebb időt vesz majd igénybe – foglalta össze Szél Attila.

Így néz majd ki kívülről…

A mintegy 600 m2-es létesítményben a 288 m2 küzdőtér (két verseny méretű birkózószőnyeg) mellett helyet kap konditerem, szauna, öltözők-mosdók, edzői-orvosi szoba; az ún. galéria részen közösségi teret is kialakítanak. A mintegy 350 millió forint értékű sportlétesítmény a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. beruházásában valósul meg központi költségvetésből a Magyar Birkózó Szövetség támogatásával.

… és így belülről az új csarnok

Dávid Zoltán polgármester is örömét fejezte ki az építkezés – melyhez a város biztosította a telket – tényleges elindulása kapcsán.

-Ideje elkészülnie ennek a csarnoknak, nagy hasznát vesszük majd itt Orosházán, abban a városban, ahol már 100 éves múltja van ennek a remek sportágnak. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub elképzelései hozzájárulnak a sportági képzés fejlesztéséhez és egyben a belvárosi sportiskolai nevelés egy újabb színterét nyújtják. Bízunk abban, eredményes kivitelezés után már az év végén birtokba vehetik a sportolók és edzőik a számukra méltó körülményeket biztosító korszerű csarnokot, ahol újabb orosházi bajnokok születnek majd – közölte a városvezető.

A csarnokkal kapcsolatos következő esemény a várhatóan (a pandémiás helyzet függvényében) áprilisi alapkőletétel lesz. Két hét múlva kezdődik az építkezés és a kivitelező ígérete értelmében a birkózók még az idén birtokba vehetik új otthonukat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.