- hirdetés -

2021.03.19-én hajnalban, súlyos betegség következtében elhunyt Szűcs László fényképészmester, a Szűcs és Zsóka Kft. családi vállalkozás és egyben a volt Fuji Fotó Centrum vezetője.

1980 nyarán váltotta ki az iparengedélyét a fényképészeti tevékenység végzéséhez és innentől folyamatosan, különböző társasági formákban családi vállalkozásban folyt a munka.

1992 óta a múlt év márciusáig, azaz 28 éven át töretlen, kiemelkedően jó partneri kapcsolatot alakított ki és ápolt a Fujifilm Magyarország Kft.-vel, amely a hálózatban végzett kimagasló szakmai és üzleti munkáját több alkalommal is külföldi szakmai utakkal jutalmazta.

A japán tanulmányúton (Szűcs László az első sor jobb oldalán)

Így jutott el 1997-ben Japánba egy 10 napos üzleti útra, ahol többek között a Fujifilm tokiói központjában rendkívüli meglepetésben volt része, ugyanis kipróbálhatta, az akkor még jövőnek számító, már működő prototípusát a digitális fotó laborgépeknek, amelyek csak több év elteltével jelentek meg a világpiacon.

Orosházán a „Fuji” nem csak egy üzlet volt, hanem baráti találkozóhely is, hiszen ide, néhány szó erejéig szerettek betérni a fotósok, újságírók, vadászok, üzleti partnerek, ha átutazóban voltak akkor is, és természetesen a barátok, ismerősök. Tették mindezt azért, mert Szűcs Laci köztudottan mindenkit szívesen látott. Kedvelték őszinteségéért, széles látókörűségéért, korrektségéért, segítőkészségéért és nem utolsó sorban rendkívül egyedi humoráért.

Az üzlet bezárása nem állt összefüggésben a betegségével, hiszen a család részéről 2020. januárjában az a döntés született, hogy legkésőbb 2020 december 31-én „becsukják a boltot”, és csak fél évvel később derült fény a betegségére.

Szűcs László távozása kimondhatatlanul nagy űrt hagyott maga után, mind a család, mind a barátok, ismerősök körében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.