- hirdetés -

Mint arról korábban hírt adtunk, Antal László képviselő közbenjárásának köszönhetően a múlt héten egy kamionnyi adomány érkezett Németországból. A városi kórháznak is jutott belőle.

A Magyar Tartalékosok Szövetsége és a németországi Oberfalz megye tartalékos szervezetei közti együttműködés keretében több szállítmány adomány érkezett Orosházára. Ennek nagyobbik részét a viszonylag feszes költségvetésből gazdálkodó Egységes Szociális Központ (ESZK) kapta, de az adományok elosztásánál nem feledkeztek meg a kórházról sem. Mint Antal László elmondta, ide is, oda is kell a segítség.

Ezúttal a betegágyak utaztak a kórházba (Fotó: Horváth Bence)

– Olyan helyzetben vagyunk, hogy nem csak az idősek otthonának, de a kórháznak is jól és jókor jönnek a betegellátásban használható dolgok. Ennek fényében még a múlt héten átvittünk több, mint ezer ágyneműt, melyben voltak hagyományos és vízhatlan lepedők is, most pedig a Koncsek Trans segítségével átszállítunk a kórházba a négy motoros és egy kerekes, állítható kórházi ágyat. Azt gondolom, hogy a mostani pandémiás időszakban minden segítség jól jön – tette hozzá a képviselő.

Célhoz ért a szállítmány (Fotó: Horváth Bence)

Információink szerint a kórházban – beleltározást és fertőtlenítést követően – a most kapott ágyakat szolgálatba is állítják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.