- hirdetés -

Ma a nagyon édesszájú olvasóinknak kedvezünk. Ficsor Zoltán aranykoszorús és Békés Megyei Príma-díjas cukrászmester lesz most is a segítségünkre és árulja el, hogyan készíthetünk isteni keksztekercset. Lássunk is hozzá! A megadott hozzávalókból két tekercs készül.

A kekszes réteg:

Készítsük ki a kekszes réteg hozzávalóit: 50 dkg darált kekszet, 20 dkg porcukrot, 4 dkg kakaóport, 1 csomag vaníliás cukrot, körülbelül 1,5-2 dl tejet, körülbelül 10 dkg kókuszreszeléket

Keverjük össze a darált kekszet, a porcukrot, a kakaóport és a vaníliás cukrot, majd gyúrjuk össze annyi tejjel, hogy nyújtható tésztát kapjunk, majd osszuk az egészet két részre! A kókuszreszelék később kell, azt egyelőre tegyük félre!

Jó tipp: Tehetünk bele ízlés szerint egy kis baracklekvárt, darált diót vagy rumaromát!

Ma is Ficsor Zoltán cukrászmester segít (Fotó: Horváth Bence)

A krém:

Készítsük ki a krémhez szükséges hozzávalókat, 10 dkg vajat (vagy margarint), 15 dkg porcukrot és 10 dkg kókuszreszeléket!

Két lépés az egész: egyszerűen csak keverjük habosra a puha vajat a porcukorral, majd keverjük bele a kókuszreszeléket!

Jöhet a tekercselés!

Nyújtsuk ki nyújtófával a tésztánk egyik felét, és helyezzük azt a kikészített kókuszreszelékünk felével megszórt sütőpapírra! Kenjük meg a tésztát a krém felével, majd szorosan tekerjük fel! Végül szórjuk meg a keksztekercs tetejét, a felszínét kókuszreszelékkel!

Ugyanígy készítsük el a második kókuszos keksztekercset is!

Legalább 3-5 órára tegyük hűtőbe, majd felszeletelve tálaljuk!

Kellemes készülődést, jó étvágyat kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.