Ma a nagyon édesszájú olvasóinknak kedvezünk. Ficsor Zoltán aranykoszorús és Békés Megyei Príma-díjas cukrászmester lesz most is a segítségünkre és árulja el, hogyan készíthetünk isteni keksztekercset. Lássunk is hozzá! A megadott hozzávalókból két tekercs készül.
A kekszes réteg:
Készítsük ki a kekszes réteg hozzávalóit: 50 dkg darált kekszet, 20 dkg porcukrot, 4 dkg kakaóport, 1 csomag vaníliás cukrot, körülbelül 1,5-2 dl tejet, körülbelül 10 dkg kókuszreszeléket
Keverjük össze a darált kekszet, a porcukrot, a kakaóport és a vaníliás cukrot, majd gyúrjuk össze annyi tejjel, hogy nyújtható tésztát kapjunk, majd osszuk az egészet két részre! A kókuszreszelék később kell, azt egyelőre tegyük félre!
Jó tipp: Tehetünk bele ízlés szerint egy kis baracklekvárt, darált diót vagy rumaromát!
A krém:
Készítsük ki a krémhez szükséges hozzávalókat, 10 dkg vajat (vagy margarint), 15 dkg porcukrot és 10 dkg kókuszreszeléket!
Két lépés az egész: egyszerűen csak keverjük habosra a puha vajat a porcukorral, majd keverjük bele a kókuszreszeléket!
Jöhet a tekercselés!
Nyújtsuk ki nyújtófával a tésztánk egyik felét, és helyezzük azt a kikészített kókuszreszelékünk felével megszórt sütőpapírra! Kenjük meg a tésztát a krém felével, majd szorosan tekerjük fel! Végül szórjuk meg a keksztekercs tetejét, a felszínét kókuszreszelékkel!
Ugyanígy készítsük el a második kókuszos keksztekercset is!
Legalább 3-5 órára tegyük hűtőbe, majd felszeletelve tálaljuk!
Kellemes készülődést, jó étvágyat kívánunk!