- hirdetés -

Ismét elkezdődik egy hosszú sorozat a magyar labdarúgó válogatott szereplésével. Csütörtöktől vb-selejtező mérkőzéseket játszanak a fiúk.

Nyakunkon az Európa-bajnokság (Kellemes gond! – a szerk.), máris kezdődnek a 2022. évi katari világbajnokság selejtező csoportmérkőzései. A magyar válogatott az I-csoportba nyert besorolást, Anglia, Lengyelország, Albánia, San Marino és Andorra társaságában. Az elkövetkező tíz nap alatt válogatottunk háromszor is pályára lép. Csütörtökön a Puskás Arénában fogadjuk Lengyelországot, majd vasárnap San Marinoban, szerdán pedig Andorrában lépünk pályára. Az utolsó csoportmérkőzésre november 15-én, Lengyelországban kerül sor. A csoportgyőztes egyenes ágon ott lesz a katari vb-n, a csoportmásodikok további pótselejtezőket játszanak.

Orosházi sportolókat, sportvezetőket kérdeztünk meg a válogatott esélyeiről, ki hova várja csapatunkat a sorozat végére.

Kormányos Antal, az OMTK-Rákóczi edzője: A csoport első helyére az angolokat várom, bár 1996 óta nem volt igazán jó csapatuk, de a Premier League színvonala és az abból fakadó fizikális fölényük miatt látok esélyt erre. Így látatlanban egy kalap alá venném a lengyel, a magyar és az albán válogatottat. Andorra és San Marino ellen egyértelműen győzelmet várok annak ellenére, hogy betömörülő védelmük ellen nehéz játszani. A „legsötétebb ló” számomra a magyar válogatott, örülnék neki, ha sikerülne hosszú távon egy jó csapatot összerakni. Azt még hozzátenném, hogy szívesebben látnék a válogatott élén egy olyan magyar nemzetiségű szövetségi kapitányt, aki átérzi az emberek hihetetlen éhségét a jó magyar foci iránt és át tudja azt adni, hogy mekkora szívvel kell játszani a válogatottban.

Kormányos Antal (archív fotó)

Benkő László, a RETRO Labdarúgó Egyesület elnöke: Az első helyre az angolokat teszem, majd érzésem szerint a lengyelek jobb gólaránnyal fognak minket megelőzni, negyedik helyen Albánia végez, majd Andorra és San Marino következik. Nagyon szeretném, ha a magyar válogatott egy jó eredményt érne el!

Benkő László (archív fotó)

Boér Gábor, labdarúgó-edző: Reálisan nézve a harmadik helyre van esélyünk odaérni, de bízom benne, hogy végig versenyben tudunk lenni a két „óriással” és szerencsével befutunk a második helyre! Az általam várt sorrend: 1. Anglia, 2-3. Magyarország vagy Lengyelország, 4. Albánia, 5. Andorra., 6. San Marino.

Boér Gábor (archív fotó)

Fehér Bence, az OMTK-ULE labdarúgója: Nehéz sorrendbe állítani a csapatokat, de ha reálisan nézzük a dolgokat, akkor Anglia, Lengyelország, Magyarország, Albánia, Andorra, San Marino sorrendre számítok! Remélem, a magyar válogatott borítani tudja a papírformát és sikerül megszerezni a csoport második helyét. Gólra törő, jó játékot várok a csapattól.

Fehér Bence (archív fotó)

A sorozatunkból az derült ki, hogy a szakma szinte egyértelműen az Anglia, Lengyelország, Magyarország, Albánia, Andorra, San Marino sorrendet tippelte meg. Annyit megjegyezhetünk, hogy az első játéknapon, szerdán máris borult néhány mérkőzésen a papírforma, így a hollandok veresége Isztambulban, valamint a franciák pontvesztése Párizsban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.