- hirdetés -

Sokfajta növényünk, sokfajta bokrunk, fánk van, de ilyet, mint amit a Nagycsaládosok Orosházi Egyesületénél (NOE) kitaláltak, nem mindennap látunk a városban, írjuk ezt persze tréfálkozva.

A Benedek Szilvia vezette egyesület húsvéti tojásfát álmodott meg, a megvalósításához azonban az orosháziak segítségére van szükség. Az elnökasszony az ihletet az Árpád kerti karácsonyfáktól kapta:

– Olyan szép volt karácsonykor az a sok különbözőképpen feldíszített fácska. Arra gondoltunk, hogy Húsvét közeledtével létrehozzuk a város tojásfáját, melyet az itt lakók díszítenek az általuk alkotott, hozott tojásokkal. Ez alkalmat ad arra, hogy egy kicsit jobban a közösség része lehessen az egyes ember, illetve egy kis vidámságot, színt hozhat ebbe a járvány sújtotta, bezárt, szomorkás világba – mondta el Benedek Szilvia.

Fotó: Pixabay

A megvalósítás érdekében március 29-től április 02-ig minden nap 10 és 16 óra között várják a tojásokat. Ez bármilyen vízálló technikával készült lehet. Lehet fából, hungarocellből, kifújt, szépen megfestett valódi tojásból, szövetből, kötve, horgolva, kinek kinek fantáziája szerin. Az elkészült tojásokat, aki szeretné, fel is akaszthatja a SPAR melletti ivókútnál található fácskákra, vagy elhelyezheti a gyűjtő kosarakba. Ez utóbbiakat az ünnep előtt a magasabb ágakra helyezik el.

Benedek Szilvia

– Szeretettel várjuk a város apraját, nagyját, mindazokat, akik szeretnének részt venni a város első közösségi tojásfájának feldíszítésében. Várunk még diákokat, akik közösségi szolgálat keretében vállalnák a tojások gyűjtését a Fő téren. A járványügyi szabályokat maradéktalanul betartva, meg tudjuk közösen valósítani a gyűjtést és a díszítést. Remélem sokaknak szerez örömet és akár családi kirándulóhely is lehet az ünnepben a tojásfa – teszi hozzá az elnökasszony.

A kiemelt kép archív fotó.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.