- hirdetés -

Közeleg a húsvét, és ez a szép ünnep immár másodszor zajlik a koronavírus-világjárvány árnyékában. Ha más is lesz, mint a megszokott, a készülődés már megkezdődött.

A boltok polcain tömött sorokban állnak a csokinyuszik és a különböző csokitojások és mint megtudtuk, ha nem is a két-három évvel ezelőtti mértékben, de viszik is őket. A Könd utcai ABC-ben érdeklődtünk. Süle Piroska boltvezető szerint a forgalom már jelzi az ünnep közeledtét.

Tömött sorokban kínálják magukat a csokinyuszik (Fotó: Horváth Bence)

– A forgalmon már érezhető a húsvét közelsége. Szépen fogynak a sonkák, a kötözöttek és a „sima” is, a tojásokat is viszik a vásárlók. A járvánnyal kapcsolatos intézkedések miatt idén sem lesznek, nem lehetnek nagy családi összejövetelek. Nem fogy annyi nyuszi és csokitojás, mint az előző években, azért a gyerekek azt a kis meglepetést most is megkapják. Ami észrevehető még, hogy az italfélékből kicsivel több fogy – összegzett a boltvezető.

A boltban vásárlók hasonló saját tendenciákról számolnak be. Szabó Brigitta nem igen rendez nagy készülődést:

Fotó: Horváth Bence

– Unokaöcséimnek készülök csak kisebb nyuszikkal, néhány tojással. Családilag, most ebben a vírushelyzetben nem kerítünk olyan nagy feneket az ünnepnek, mint egyébként. Otthon vagyunk bezárva és ez még egy darabig így is lesz, nem jön össze az egész család, „zártkörű” húsvétunk lesz.

Tóth Csabáék ünnepét is befolyásolja a járvány:

Fotó: Horváth Bence

– Próbálunk úgy készülni, mint az elmúlt években, de most a Covid miatt szolidabb lesz. Azért néhány tojást megfőzünk, aztán meglátjuk. A sonkát már megvettem, és némi alkoholtartalmú italt is, de nagy vendégjárás idén nem lesz.

Valamennyi megkérdezett – vásárló és eladó egyaránt – abban reménykedik, hogy jövőre már csak mint egy rossz álomra fogunk visszagondolni a járványra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.