- hirdetés -

Idő kell hozzá, hogy a most elültetett facsemeték árnyékában sétálhassunk, de az első lépést megtettük: egy nagylelkű felajánlásnak köszönhetően tíz magyar kőrissel gazdagodott az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet parkja.

A FEED-ORG BT. tulajdonosa nem először nyújt segítséget az orosházi kórháznak, derül ki az intézmény közleményéből. Néhány hónapja beteg, illetve veszélyes helyen álló fák kivágásban segített, most pedig csemetefákat adományozott a kórháznak.

– Cégem hosszú évek óta végez gallyazási munkákat Orosházán az önkormányzat megbízásából. Egy ehhez kapcsolódó megbeszélésen kérdezte meg tőlem Dávid Zoltán polgármester, tudnék-e segíteni csemete fákkal az orosházi kórháznak. Azonnal igent mondtam. Fontosnak tartom, hogy a kórházi dolgozók és az ott gyógyuló betegek szép, egészséges környezetben tölthessék napjaikat, hisz a zöld lombok árnyékában jobb érzés sétálni, munkába járni. Emellett kötődöm is a kórházhoz, mert Ákos fiam pályakezdő rezidens orvosként itt dolgozott egy ideig – mondja Pertich Antal.

A békéscsabai vállalkozó megkereste a kórház vezetőjét, akivel megbeszélték a részleteket.

– A pár évvel ezelőtti vihar alaposan megtépázta a kórház udvarát, rengeteg nagy, árnyat adó fát döntött ki a szél. Néhány hónapja elhatároztuk, pótoljuk az akkor kidőlt fákat és megvizsgáltatjuk a többi nagyméretű fát is. Ahol szükséges, visszavágással szeretnénk megújítani a növényeket. Ebben kaptunk jelentős támogatást Pertich úrtól, amit ezúton is köszönünk – fogalmazott dr. Duray Gergő intézményvezető.

A felajánlásnak köszönhetően a napokban megérkezett 10 magyar kőris facsemetét kertészeink már el is ültették a kórház parkjában. Bíznak benne, hogy a fák gyökeret eresztenek és növekedésnek indulnak, hogy évtizedeken keresztül árnyat nyújtsanak a kórház parkjában pihenőknek.

(A kiemelt képen: a kórház kertészei ültetik a kőrisfákat a kápolna melletti területen. Fotó: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet, Orosháza)


Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.