- hirdetés -

Szigorúbb járványügyi intézkedések léptek életbe március 8-án. Az óvodák és iskolák is bezártak, de az orosházi Diákélelmezési Intézmény továbbra is biztosítja az étkezést.

Már múlt héten megtörténtek az egyeztetések a Diákélelmezés, illetve az intézmények között arról, hogyan juttassák el a gyerekeknek a megrendelt napi háromszori ételadagot – mondta érdeklődésünkre Vincze Tibor vezető.

Elmondta, hogy a belvárosi iskolák, illetve óvodák esetében a szülők a Diákélelmezésnél vehetik át az ennivalót. Előfordul olyan is, hogy ugyan felügyeletet nem kér a szülő, de ebédet igen. Ilyen esetben az igénylő hozzátartozó abban az iskolában veheti át az ételt, ahová gyermeke jár.

– A külső körzetekben található óvodákban is hasonló a helyzet. Az Ifjúság, a Bácska, a Mátyás, illetve az Uzsoki óvodákba is kiszállítjuk az ebédet és ezekben az intézményekben vehetik át a szülők a kért adagot – tette hozzá Vincze Tibor.

A vezető kiemelte, hogy a vendégétkeztetés is zavartalanul működik. A megrendelőik a járványügyi szabályokat betartva továbbra a megszokott módon kapják meg az ételt, az Eötvös téri konyhán.

Az országos szigorításokkal párhuzamosan a konyhán is új óvintézkedéseket vezettek be, annak érdekében, hogy a jövőben is zavartalanul működjön a szolgáltatás.

Vincze Tibor elmondta, hogy a tavaly már jól bevált rendszert vették elő újra, vagyis két főzőcsoportot alakítottak ki. A csapatok naponta váltják egymást a konyhában, mégpedig úgy, hogy egymással nem találkozhatnak és az éppen aznap főző csoport munkája után alapos fertőtlenítést végez.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.