- hirdetés -

Fontos feladat várt az Orosházi Birkózó Egyesület két fiatal versenyzőjére Dunavarsányban. Fekete Bence és Molnár Tibor korosztályos válogatott edzőtáborban mutathatták meg ügyességüket.

A magyar birkózáson belül a koronavírus-járvány terjedésével és a szigorításokkal sem állt meg teljesen az élet. A felnőtt mezőnyben folyamatosan zajlanak a válogatóversenyek, olimpiai selejtező mérkőzések. A fiatalabb korosztályok számára ugyan a versenyszezon jelenleg szünetel, de ez nem jelenti azt, hogy az edzések is abbamaradtak volna.

Az edzések sem álltak meg, az előírások betartásával tartják a foglalkozásokat (Fotó: Horváth Bence)

Az Orosházi Birkózó Egyesület is megkapta az engedélyt a foglalkozásokhoz a Magyar Birkózó Szövetségtől, a tréningek jelenleg a már eddig is betartott járványügyi intézkedések betartásával történik a csapatnál. Két kadet (ifjúsági) korú birkózójukra azonban a napokban más feladatok vártak, a korosztályos válogatott ugyanis a héten Dunavarsányban edzőtáborozott.

Fekete Bence és Molnár Tibor kapott meghívást az összetartásra, melynek végén válogatott csapattársaik ellen birkózva is esélyt kapnak majd a bizonyításra. A kis háziverseny azonban nem befolyásolja a válogatott keret kialakítását arra az esetre, hogyha újraindulnak a versenyek. Edzőik, Hangya János, Kiss István és Kránitz Adrián mindkét fiatal versenyzőhöz nagy reményeket fűznek a 2021-es szezonban, melynek így már most márciusban is meglett az eredménye.

Fekete Bence (képen) és Molnár Tibor kapott meghívást a válogatott összetartásra (Archív fotó)

Bíznak benne, hogy a versenyszezon is rövidesen újraindul és ha úgy adódik, klubjuk mellett akár a magyar válogatottat is képviselhetik majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.