- hirdetés -

Paulik Zsoltnál október végén kezdődtek a tünetek, és november közepén kezdett kilábalni a betegségből. 44 évesen kapta el a koronavírust, mely nagyon megviselte, pedig nem szenved semmilyen krónikus betegségben.

– Az első éjjel egyszerűen nem tudtam aludni. Sokszor kivert a víz, fájtak a végtagjaim, ízületi és izomfájdalmat éreztem, de akkor még ez nem volt annyira erős. Másnap, harmadnap is fáradt voltam napközben, akkor épp külföldön tartózkodtam, ugyanis kamionozok. Mikor megtudtam, hogy a kollégám igazolt covid-fertőzött, már hívtam is a háziorvosomat, mert 99%-ig biztos voltam benne, hogy elkaptam tőle a betegséget. Hazamentem, ki is jött a mentő, elvégezték a PCR tesztet, melynek viszont csak igen soká, hat nap múlva jött meg az eredménye. Én viszont napról-napra egyre rosszabbul lettem – mesélte.

Zsoltnak elment az étvágya, 5-6 napig semmit nem tudott megenni, még az ivás is nehezen ment neki, és emellett még hányt is, de már csak azt a minimális vizet, amit épp le tudott küzdeni a torkán. Egész nap csak feküdt, nem bírt felkelni az ágyból.

A kép illusztráció (Forrás: pixabay.com)

Mindene, még a bőre is fájt

– November elején már nagyon erős fájdalom gyötört, mindenem fájt, már úgy éreztem, a bőröm is. Nem tudtam pihenni sem ettől. Miközben köhögtem, fájt a nyelőcsövem és a tüdőm, egy héten keresztül 38-40 fokos lázban feküdtem, ami nem akart elmúlni, sőt csillapodni sem. A családtól teljesen elszeparáltam magam, féltettem őket, hogy el ne kapták a vírust. Külön szobában voltam egyedül, napokig nem is mentem le az emeletről, a második héten is legfeljebb csak egy fél órára, de körülbelül egy órán át kellett gyűjtenem az erőt ahhoz, hogy le tudjak vánszorogni a lépcsőn – folytatta.

Zsolt a három hét alatt hat kilót adott le. Még a lázas időszak után is kellett neki egy hét a regenerálódáshoz, ahhoz, hogy újra a régi legyen. Azt mondja, azóta már a kilók is visszajöttek.

Szeretnének nyaralni az idén

– Regisztráltam a védőoltásra és várom is nagyon, hogy megkapjam. Letelt a három hónap, úgyhogy most már felvehetem. Engem nem zavar egy oltás, gyerekkorunkban is kaptunk, meg azóta is, én nem félek tőle. Igazából válogatós sem vagyok, bármelyiket elfogadnám, csak legyek beoltva. Idén nyáron szeretnénk nyaralni menni határon túlra, úgyhogy ez még egy érv amellett, hogy beoltassam magam. Nehogy ez legyen az akadálya az utazásunknak – emelte ki.

A kép forrása: pixabay.com

Zsolt hozzátette, reméli, így, hogy már egyszer elkapta a koronavírust, másodjára nem viselné meg ennyire a betegség. Azt mondja, senkinek sem kívánja azt a szenvedést, amit átélt. Bízik benne, hogy minél többen beoltatják magukat, és így a vírus hamarosan éhen hal.

Kiemelt kép: benu.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.