- hirdetés -

Witt Mártának, az orosházi írónőnek eddig tizenkilenc könyve jelent meg. Mint megtudtuk, készen van a huszadik kötet kézirata is.

A legutóbbi mű két részből áll. Novellák, „Mint a kirakós játék”, és versek, „Tíz emelet boldogság” címmel. A huszadikban csak novellák lesznek.

– Azt tapasztalom, hogy ezeket a rövidebb lélegzetű írásokat jobban elolvassák a fiatalok, mint például egy regényt. Semmire nincs mostanában idő. A baj az, hogy a jó Isten adott tehetséget, meg erőt, hogy megírjam, de pénzt nem adott, hogy ki is tudjam adni. Így aztán a kicsi nyugdíjamból csípek le és teszek félre 2000 – 5000 forintot havonta és így tudom összegyűjteni a könyvre valót. A tervek szerint májusban megy a nyomdába a „Ne engedj el”. Feltéve, hogy megérem – teszi hozzá egészségi állapotára utalva Márta néni.

A huszadik könyv kézirata is készen van (Fotó:CSJ)

Mint elmondta, a koronavírus járvány nem okozott komolyabb változást az életében. Követi az eseményeket a médiában és ír otthonában éjjel-nappal. Főképp éjjel kattog sokat az Erika írógép.

– Nem érek rá foglalkozni vele. Bízok Istenben, hogy nem fogom elkapni a vírust. Nem ülök ölbe tett kézzel, mint sokan az én koromban. Éjszaka is sokszor felkelek és amit megálmodtam, azon nyomban leírom. Jó lenne, ha elmúlna ez a vész és még ebben az évben könyvbemutatót tarthatnánk. Csak ettől a daganattól félek nagyon – mondja az írónő.

A nyolcvanharmadik évét taposó Witt Mártánál daganatot találtak az orvosok. A szövettani vizsgálat eredménye még nincs meg. Nagyon reméli és bízik benne, hogy nagyobb lesz az ijedtség, mint a baj.

Az irodalomkedvelő orosháziak szerint is jó lenne, ha a jobbik forgatókönyv valósulna meg és tényleg mehetnének már könyvbemutatóra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.