- hirdetés -

A járvány miatt a fellépések elmaradnak, illetve edzések is csak online formában tartott a mazsorettcsapatnak Baráth Beáta. Ezt az időt használta ki az orosházi csoport egyik edzője és bírói vizsgát tett.

Felkérték és belevágott – tömören így lehetne összefoglalni, hogyan lett mazsorett bíró Baráth Beáta az Orosházi Mazsorett és Táncsport Egyesület egyik edzője.

– Maga a gondolat régebben nem jutott volna lehet eszembe, viszont amikor megkerestek a Magyar Majorette Szövetségtől, hogy lenne egy ilyen lehetőség, akkor átgondoltam. Arra jutottam, hogy miért ne, és belevágtam – mondta Baráth Beáta.

Egy zsűrinek elmondása szerint a gyakorlatban is jól kell alkalmaznia az előírt szabályokat. Elméleti és gyakorlati vizsgákon is meg kellett felelnie a követelményeknek, illetve egy gyakornoki időszakot is teljesítenie kellett.

– A tervem az, hogy amikor és ahol lehetőség lesz a Szövetség által rendezett versenyeken szeretném kamatoztatni a tudásomat zsűriként is – teszi hozzá a fiatal edző.

Baráth Beáta hangsúlyozta, hogy természetesen az edzőség nem fog háttérbe szorulni. Elmesélte, hogy a veszélyhelyzet ellenére is igyekeznek szinten tartani magukat, hiszen nagy terveik vannak a jövőben.

– Versenyeket hirdettek meg online, alacsony óraszámban- és fokozott óvatossággal a versenyző lányokkal a személyes edzések is elkezdődtek. Nagy örömmel töltött bennünket el, hogy szinte mindenki visszajött a hosszú kihagyás után és ugyanolyan lelkesen állt be a koreográfiákba, végezte a gyakorlatokat – osztotta meg Beáta.

Archív fotó

Jelen pillanatban kísérletezgetnek, hogy mely gyakorlatokat lehet az online versenyekre nevezni, illetve próbáljuk visszahozni a novemberi „leállás” előtti formánkat. Emellett egy online elméleti oktatást is tervez a gyerekeknek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.