- hirdetés -

A Telekom Veszprém a hét végén járt Orosházán. A BL. résztvevő bakonyi gárda és a magyar válogatott kiválóságával, Ligetvári Patrikkal az OFKSE – Veszprém bajnoki előtt beszélgettünk.

– Nemrég beteg voltál. Hogy vagy, mostanság?

– Köszi, jól vagyok. Napról napra jobb erőben, jobb formában érzem magam edzéseken és meccsen is. Szerencsére egyre több játék lehetőséget is kapok, ami örömteli számomra.

– A csapat…?

– Ez a februári hónap elég sűrű. Egy nehéz világbajnokság után jött vissza a társaság, elég fáradt mindenki, bár ezzel más csapatok is így vannak. Megpróbáljuk minden meccsen a maximumot kihozni magunkból és nyerni. Ez igaz az Orosháza elleni meccsre és az ezt követő, Zágráb elleni Bajnokok Ligája találkozóra is. Jó lenne már, ha véget érne ez a heti három-négy PCR-tesztes időszak és a közönség is visszatérhetne a lelátókra. Orosházára például emiatt is szívesen jövünk, hisz itt mindig nagyszerű hangulatot teremt a szurkolótábor. Ma ez kimarad.

Védelemben – Blagotinsek mellett – komoly akadályt jelent bármelyik csapat támadói számára (Fotó: Horváth Bence)

– Ha visszaemlékszünk a nemrég lezajlott Európa-bajnokságra, ott sokat támadtál és remek gólokat szereztél. Mostanság jobbára csak védekezel…

– Az én elképzelésem az, hogy támadásban és védekezésben is pályán legyek. Az, hogy most csak védelemben számít rám a mester, nem azt jelenti, hogy elfelejtettem támadni. A covid-19 a legrosszabbkor jött számomra. A gyógyulás utáni első cél az volt, hogy stabilizáljam a helyem a csapatban és ezt egyelőre csak védekezésben tudtam megtenni. Mostanában edzéseken már több lehetőséget kapok, hogy a támadást is gyakoroljam. Remélem hamarosan eljutunk arra pontra, hogy mérkőzésen is újra bizonyíthatok, de majd Davis mester eldönti, mikor jött el ennek az ideje.

David Davis mesterrel jó a kapcsolat (Fotó: Horváth Bence)

– Kívülállóként úgy tűnt, nagyon jót tett neked, a fejlődésednek a külföldön töltött időszak. Tervezel- e esetleg később újra légióskodást?

– Jól érzem magam Veszprémben, nem tervezek ilyesmit. Most nemrég értem haza külföldről, nem szeretnék ismét csomagolni és elmenni. Szeretnék minél több évet eltölteni itt, a karrieremet építeni, sokat játszani és sokat nyerni, persze a BL-ben is.

A Telekom Veszprém csapata esélyeshez méltón, magabiztosan győzött Orosházán. Ligetvári itt sem támadott, de védekezésben sokat hozzátett a csapat eredményéhez. Mi szurkolók reméljük, hogy sikeres kortársaihoz (Bánhidi Bence, Bodó Richárd, Máthé Dominik, stb.) hasonlóan még sok örömet okoz a válogatottban a sportág szerelmeseinek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.